Γιώργος Οικονόμου: Αιδώς Αργείοι


Κάποιοι τυφλωμένοι από την παραταξιακή τους εμπάθεια και  την αρρωστημένη νοοτροπία τους, μπέρδεψαν ηθελημένα την Γαρυττού με την "πράσινη γραμμή" της Λευκωσίας για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ξέχασαν να αναφέρουν ότι η περιοχή δεν  ελέγχεται από τους κυανόκρανους των Ηνωμένων Εθνών, ούτε υπάρχουν πινακίδες  εκατέρωθεν που να  προειδοποιούν για την απαγόρευση εισόδου  στην περιοχή.

Ότι απλώς είναι το όριο με τον όμορο Δήμο του Χαλανδρίου και μάλιστα η μία πλευρά της Αγίας Παρασκευής είναι εντός σχεδίου και πυκνοκατοικημένη και η άλλη εκτός σχεδίου και αραιοκατοικημένη.


Για όσους γνωρίζουν, η συγκεκριμένη επιχείρηση που φιλοξένησε την πρόσφατη εκδήλωσή μας, διαθέτει πάνω από 100 θέσεις στάθμευσης και εξυπηρετεί κατά 80% περίπου κατοίκους της πόλης μας, ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δεκάδες εκδηλώσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και αρκετές των φορέων και συλλόγων της Αγίας Παρασκευής. Όπως π.χ. αυτή του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής με την παρουσία και συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων. Είδατε ποτέ κάποια ανακοίνωση; Ουδέποτε τέθηκε θέμα "δυσφήμισης" της πόλης μας.

Τέθηκε όμως τώρα, γιατί η εμπάθεια τυφλώνει και η επιτυχία μιας συγκέντρωσης με αριθμό που ξεπέρασε τους 500 δημότες ενόχλησε.

Αντί να ικανοποιηθούν που μία παράταξη δεσμεύτηκε και  παρουσίασε  προτάσεις και πρόγραμμα για την πόλη, με χωροθέτηση για πρώτη φορά 2000 θέσεων στάθμευσης που θα λύσει τα προβλήματα της αγοράς και των επαγγελματιών, έσπευσαν να βγάλουν χολή, με φτηνά επιχειρήματα και συνειρμούς.

Αν είχαν έλθει στην εκδήλωση που προσκλήθηκαν, θα άκουγαν την εξήγηση, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως για το ΣΒΑΚ και τις συνδέσεις με οδικούς άξονες.

Πηγαίνουν όμως επιλεκτικά... Δικαίωμα τους να κάνουν ότι θέλουν. Ας αναρωτηθούν όμως τι συμφέροντα εκπροσωπούν. Τους ενδιαφέρουν τα θέματα ουσίας και η λύση της στάθμευσης και του κυκλοφοριακού; Τότε ας βγάλουν μία ανακοίνωση και να πάρουν θέση γι αυτό.

Πώς όμως; Ποιοι και με ποια κίνητρα;

Η  νοσηρή νοοτροπία του χθες  κρατά καθηλωμένη την πόλη μας.  Πριν από πολλά χρόνια κάποιοι ανόητοι που εκπροσωπούσαν τον ίδιο σύλλογο, ( υποτίθεται και τα συμφέροντα των επαγγελματιών), πρωτοστάτησαν να φύγει ο σταθμός του Μετρό από την κεντρική πλατεία!!!

Τότε τα κατάφεραν. Τώρα δεν θα καταφέρουν τίποτε, γιατί την κατάσταση θα την πάρουν οι  δημότες στα χέρια τους.

Τουλάχιστον αντί να κάνουν μικροπολιτική ας ζητήσουν μια συγγνώμη γι αυτή την απρέπεια.

Στο εξής θα ενημερώνουμε απευθείας τους επαγγελματίες που δίνουν αγώνα επιβίωσης μακριά από παραταξιακές λογικές και άλλες σκοπιμότητες. Οι ίδιοι ας κάνουν συζητήσεις και ας ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις μέσα στις παρατάξεις τους. Φαίνεται ότι μόνο αυτό τους ενδιαφέρει τώρα που μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο.

Εμείς σταθερά και αταλάντευτα θα αγωνιζόμαστε  για τα προβλήματα της πόλης.

Και κάτι τελευταίο. Το ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος θα το κρίνουν οι δημότες και όχι κάποιοι που καπηλεύονται θέσεις και έχουν μπερδέψει τον ρόλο τους. Κάποτε υπήρχαν προσωπικότητες που διέθεταν το ειδικό βάρος της εκπροσώπησης τέτοιων συλλόγων. (Μάκης Χάρχαρος, Σάββας Αντωνιάδης, Βασίλης Τσαγγάρης και άλλοι).

Οι συγκρίσεις δικές σας.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Νεότερη Παλαιότερη