Στάση εργασίας των εργαζομένων σε Τραμ και ΗΣΑΠ


Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα (15/2/23) οι συρμοί του Τραμ, από τις 10 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι, λόγω στάσης εργασίας του σωματείου εργαζομένων. Επίσης, σε στάση εργασίας προχωρούν, από τις 10: 00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, και οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, στη Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού.

Η ΣΤΑ.ΣΥ σε σχετική ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 το Τραμ δεν θα λειτουργήσει μεταξύ 10:00  – 13:30, λόγω στάσης εργασίας σωματείου εργαζομένων. Οι συρμοί θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται στις 9 το πρωί, ενώ αναμένεται πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στις 2:30 το μεσημέρι.

Αναλυτικά:

ΠΡΩΙΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 

  • από Ασκληπιείο Βούλας προς Αγία Τριάδα στις 08:18 και προς Σύνταγμα στις 07:51
  • από Αγία Τριάδα προς Ασκληπιείο Βούλας στις 08:40 και προς Σύνταγμα στις 07:55
  • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 08:21
  • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 09:11, προς Ασκληπιείο Βούλας στις 08:26 και προς Αγία Τριάδα στις 08:08

ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

  • από Ασκληπιείο Βούλας προς Αγία Τριάδα και προς Σύνταγμα στις 14:09
  • από Αγία Τριάδα προς Ασκληπιείο Βούλας και προς Σύνταγμα στις 14:13 και προς Σύνταγμα
  • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 13:45
  • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη, προς Ασκληπιείο Βούλας και προς Αγία Τριάδα στις 14:35

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει στο κόψιμο αδειών, στην εντατικοποίηση της εργασίας μέσω συνεχών υπερωριών και στην έλλειψη ξεκούρασης με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος και για την ασφάλεια της μετακίνησης, ενώ το πρόβλημα έχει ενταθεί μετά την παράδοση της επέκτασης στον Πειραιά.

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ (Γραμμή 1) πραγματοποιούν Τετάρτη 15-2-2023 προειδοποιητική Στάση Εργασίας από τις 22:00 έως λήξη της βάρδιας απαιτώντας:

Να προωθηθούν εδώ και τώρα στη Βουλή οι συμφωνηθείσες με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών νομοθετικές ρυθμίσεις, που μεταξύ των άλλων θα απομπλέξουν τους εργαζόμενους από τις απειλητικές προβλέψεις πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες, απειλούνται ανά πάσα στιγμή να κληθούν να επιστρέψουν στην Εταιρία νόμιμες αμοιβές τους.

Η συμφωνία με την Πολιτική Ηγεσία έλαβε χώρα από το καλοκαίρι και επικυρώθηκε μέσω της εγκεκριμένης από αυτή ΕΣΣΕ. Ωστόσο, αν και έχουν περάσει περισσότεροι από 6 μήνες, οι ρυθμίσεις αυτές δεν προωθήθηκαν στη Βουλή, παρότι σε αυτό το διάστημα ψηφίστηκαν νομοσχέδια του Υπουργείου Μεταφορών και του Υπερταμείου, με ανάλογες διατάξεις για άλλους κλάδους.

Θεωρούμε ότι αυτή η κωλυσιεργία του Υπουργείου Μεταφορών, που διαιωνίζει μια άδικη απειλή σε βάρος των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ, στοχεύει στο να κρατάει τους εργαζόμενους σε μια ιδιότυπη ομηρία, προκειμένου να διευκολυνθούν στην υλοποίηση του σχεδίου τους για απαξίωση του προσωπικού και της Εταιρείας, με τελικό στόχο την παράδοση έργου της σε ιδιώτες!

Ζητάμε να προωθηθούν αμελλητί στη Βουλή οι συμφωνηθείσες ρυθμίσεις και να μην υπάρξει ουδεμία άλλη καθυστέρηση!


Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν να παραμένουν άλλο σε ομηρία!

ertnews.gr 

Νεότερη Παλαιότερη