Στην τελική ευθεία το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών


 Η ομάδα των Γυναικών στον αγώνα με την Τερψιθέα

 Στην τελική ευθεία το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών

ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΗ 05/03 στον αγώνα με τα Μελίσσια (γήπεδο «ΓΕΩΡΓΙΑ(ΖΕΤΑ) ΛΑΟΥΔΗ»)  θα γραφτεί ο επίλογος της Α φάσης στον  2ο όμιλο της Α2 γυναικών για την ομάδα μας , η οποία εχθές ξεπέρασε εύκολα  τα  εμπόδιο της Τερψιθέας. Τρεις ισόβαθμες ομάδες, Ιωνικός, Μελίσσια και ΓΣΑΠ και ο πρωτοπόρος Κρόνος Αγίου Δημητρίου  θα γνωρίσουν τις μεταξύ τους διασταυρώσεις στην Β φάση(play-offs). Οι νεάνιδες συνεχίζουν τις μέτριες εμφανίσεις, ενώ οι κορασίδες σκόνταψαν στον Ανταίο , εκτός έδρας. Οι κορασίδες Β (παγκορασίδες) και τα Μίνι συνέχισαν με νίκες.

Τα αγωνιστικά μας νέα αναλυτικά:

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 
ΤΕΡΨΙΘΕΑ- ΓΣΑΠ: 48-79 (11-23,11-19,18-17,08-20)

Διαιτητές: Ανδρεόπουλος-Κουτίβης (καλοί)

Παράσταση για ένα ρόλο ο χθεσινός αγώνας της ομάδας μας στην Γλυφάδα. Το ξεκίνημα ήταν δυναμικό και άνοιξε τον δρόμο για την συνέχεια με καλή ψυχολογία. Οι φάσεις που δημιούργησε η ομάδα μας στην επίθεση ήταν όμορφες , με ωραίες ασίστ , γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, αρκετά επιτυχημένα pick-n-roll, ευστοχία στο τρίποντο καθώς και ωραία drive. Να σημειωθεί ότι όλες οι παίκτριες πήραν χρόνο συμμετοχής και όλες σκόραραν. Αλλά και αμυντικά στάθηκαν πολύ καλά. Φυσικά δεν πρέπει να μας ξεγελάσει το γεγονός ότι παίξαμε με αρκετά ασθενέστερη ομάδα. Τα Μελίσσια που θα μας  επισκεφτούν στις 05/03 στο γήπεδό μας είναι ισόβαθμα με εμάς. Θυμόμαστε βεβαίως ότι στον α γύρο χάσαμε στην έδρα τους όχι γιατί είμαστε χειρότερη ομάδα , αλλά γιατί μας καταδίκασε η απαράδεκτη διαιτησία μιας κακής διαιτήτριας. Έχουμε λοιπόν ένα χρέος να εξοφλήσουμε. Δεν το ξεχνάμε.

ΤΕΡΨΙΘΕΑ (Βασιλάκος): Κορδαλή 7, Ξενιτοπούλου 4, Στεριοπούλου 9, Μουστάκα 1, Κουζούκα, Λαμπράκη 8, Δανδουλάκη 6, Τραγουστή 4(1), Φαρμάκη 2, Συγγρού 4, Καντέλη 2, Σιδηροπουλου 1.

ΓΣΑΠ(Ρουμπελάκης, Στρατής): Κακοσούρη 1, Χατήρα 6, Σακουλάκη 19(4), Ακρίβου 10, Ευαγγελάτου 6(2), Πολιτοπούλου 7, Τσέρου 13(3), Καράμπελα 4, Γρίσπου 6(1), Κυρκοπούλου 2, Βουλγαρη 5(1).

Β. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΚΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ 1Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ : 37-52(12-15, 8-12, 5-16, 12-9)

Σαν να έχουν βρει το κουμπί μας τα κορίτσια του Λέοντα και μας … ρίχνουν στο ψαχνό κάθε φορά που μας πετυχαίνουν. Χθες παρά τις απουσίες τα κορίτσια μας ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, δυστυχώς όμως το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες είχαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Το πρόβλημα ήταν στην ένταση που δεν βγάλαμε στην άμυνα με αποτέλεσμα να δεχτούμε 52 συνολικά πόντους, ενώ και η επίθεσή μας ήταν λειψή αφού φτάσαμε μετά βίας τους 37. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν πρόκειται να διασταυρωθούμε με τον Λέοντα στα play off, οπότε το 0-2 στα μεταξύ μας παιχνίδια δεν θα μας επηρεάσει. Από την άλλη η Κοντογιωργάκη προστέθηκε στην λίστα των τραυματιών μαζί με τις Παγίδα, Αραβανή και Λάσκαρη, οπότε ο coach μάλλον πρέπει να προγραμματίσει … ξεμάτιασμα πριν τον αγώνα της Πέμπτης με τον Ανταίο!

ΓΣΑΠ (Στρατής): Αλεξάνδρου Κ. 3, Σινιώρη Ε, Τουρλίδα Δ. 8 (1), Δασκαλάκη Ε. 10, Πασκαλή Β., Μαρτάκη Μ. , Κεχρή Δ. 2, Σινάνογλου Α. , Σταματοπούλου Ε. , Κοντογιωργάκη Ι. 8, Σινάνογλου Κ., Κεϊσόγλου Μ. 6.

Γ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α

ΑΝΤΑΙΟΣ-ΓΣΑΠ: 57-40 (16-13, 7-10, 21-11, 13-6)

Οι Κορασίδες μας πάλεψαν, έπαιξαν με πάθος και τσαγανό στο εκτός έδρας αγώνα τους με τον ΑΝΤΑΙΟ. Το 1ο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 23-23. Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έτρεξαν και πίεσαν σε όλο το γήπεδο. Οι αθλήτριες μας ξέμειναν από δυνάμεις και από ενέργεια λόγω τραυματισμών και απουσιών βασικών παικτριών. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο όμως συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες σας κορίτσια γιατί δεν εγκαταλείψατε και παλέψατε μέχρι το τέλος. Μπράβο κορίτσια. Η ομάδα μας βρίσκεται πλέον στην 6η θέση στο πρωτάθλημα (12 νίκες - 7 ήττες) σε σύνολο 14 ομάδων. Επόμενος αγώνας εντός έδρας με τον Κρόνο Γέρακα στις 4/3 στις 18:00.

ΓΣΑΠ (Στρατής): Αραβανή, Σινάνογλου Α., Κεχρή, Σινάνογλου Κ., Μαρτάκη, Κείσογλου, Κοντογιωργάκη, Κουκουμέλη, Αγριογιάννη, Σταυρακάκη.

Δ.ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β

4/2/2023 _ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Β’ – ΑΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ 62-26 (18-2, 33-6, 45-16, 62-26)

Η ομάδα μας εύκολα κέρδισε την Ροδόπολη στον εντός έδρας αγώνα της. Τα κορίτσια από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού είχαν σοβαρότητα και συγκέντρωση με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα η ομάδα μας να αποκτήσει μεγάλη διαφορά δίνοντας στον προπονητή την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα.

ΓΣΑΠ (Τσίκος Νικόλαος): Βερτοπούλου, Μπούρμα, Παραπαγκίδου, Τούτση ,Συρίγου, Λάσκαρη, Αθανασοπούλου, Κυρκοπούλου, Νίκου, Γρηγοριάδη, Σταυρακάκη

18/2/2023_ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Β’ – ΚΑΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ 57-22 (18-5, 32-12, 42-15, 57,22)

Τρίτη σερί νίκη για τις Κορασίδες Β’ επικρατώντας εύκολα εντός έδρας επί της ομάδας της Λυκόβρυσης και παρά το γεγονός ότι χάθηκαν αρκετά αμυντικά ριμπάουντ. Ο προπονητής έδωσε χρόνο στις νεότερες παίκτριες της ομάδας οι οποίες θα αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας των Παγκορασίδων του επόμενου πρωταθλήματος.

ΓΣΑΠ (Τσίκος Νικόλαος): Μπούρμα, Τούτση, Ανδρεούλη, Ιωάννου, Κασκαβέλη, Λάσκαρη, Κυρκοπούλου, Γρηγοριάδη, Νίκου, Ζαγλανίκη, Βερτοπούλου, Συρίγου

Ε. ΜΙΝΙ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΣΚΑ

ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - Γ.Σ.Α.Π.

Η βραδινή έξοδος του Σαββάτου για την αποκριάτικη εκδήλωση των ΜΙΝΙ δεν φάνηκε να επηρεάζει καθόλου τις αθλήτριές μας αφού την Κυριακή πήραν μία ακόμα εκτός έδρας νίκη απέναντι στην πολύ καλή ομάδα των Μελισσίων.

Το παιχνίδι χρειάστηκε να πάει στην παράταση αλλά τα κορίτσια μας παίζοντας με πολύ πάθος και δύναμη μέχρι το τέλος, κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Την ερχόμενη Κυριακή δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για το τουρνουά της ΕΣΚΑ, αλλά η ομάδα δεν θα μείνει άπραγη αφού θα αγωνιστεί εκτός έδρας για το τουρνουά του Εσπέρου αντιμετωπίζοντας τον Θρίαμβο Δάφνης.

Γ.Σ.Α.Π. (Ναζίρη Κατερίνα) : Κυρκοπούλου, Γιάλα, Χουρδάκη, Σεφερλή, Φαρσάτη, Πάγια, Μιχαλάτου, Καραδήμου, Ανδρέου, Καραπατή, Φουρναράκη.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΙΝΙ

Βραδιά αποκριάτικης εξόδου ήταν το Σάββατο που μας πέρασε για τις αθλήτριες των ΜΙΝΙ, σε ένα από τα πιο κεντρικά εστιατόρια της πλατείας της Αγ. Παρασκευής.

Τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικές γεύσεις αλλά και να χαλαρώσουν σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, εκτός αγωνιστικού χώρου κι έτσι να έρθουν ακόμα πιο κοντά.

Η βραδιά διοργανώθηκε με πρωτοβουλία γονέων αλλά και της προπονήτριας των κοριτσιών Κατερίνας Ναζίρη που ξέρει όσο κανένας να συσφίγγει τις σχέσεις των αθλητριών της, με τα αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας να φαίνονται και στους αγωνιστικούς χώρους. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας αφού από την αρχή της φετινής σεζόν, σε σύνολο έντεκα αγώνων σε δύο τουρνουά (ΕΣΚΑ – ΕΣΠΕΡΟΥ), η ομάδα μετράει εννέα νίκες και μόλις δύο ήττες.

Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια και στην προπονήτριά τους για το τόσο όμορφο κλίμα που έχουν οικοδομήσει, δένοντας έτσι την ομάδα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.


Νεότερη Παλαιότερη