Με την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα θα μετακινούνται οι φοιτητές στα MMM της Αθήνας

Σύντομα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα μπορούν να μετακινούνται μόνο με την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα foititikanea.gr.

Εταιρεία έχει ήδη λάβει, μετά από ανοικτό διαγωνισμό, τη διασύνδεση του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου του ΟΑΣΑ με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ακαδημαϊκής ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που διαχειρίζεται το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.

Προβλέπεται να γίνει ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και οι δοκιμές υπηρεσίας επέκτασης των δικαιωμάτων μετακίνησης σε φοιτητές ΑΕΙ με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς υποχρέωση προσέλευσης σε φυσικό εκδοτήριο του ΟΑΣΑ, εντός πέντε μηνών. Επίσης, θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν λειτουργίες πώλησης και επικύρωσης των συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις νέες ακαδημαϊκές ταυτότητες των φοιτητών ΑΕΙ.

Με την ολοκλήρωση του έργου, οι φοιτητές των ΑΕΙ θα μπορούν να μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους την κάρτα του ΟΑΣΑ, καθώς θα ενσωματωθούν όλες οι λειτουργίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην ακαδημαϊκή τους ταυτότητα. 
 
Εκτός από την ευκολία που θα προσφέρει στους φοιτητές, η διασύνδεση αυτή αναμένεται να συμβάλει ενεργά στην καταπολέμηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ΟΑΣΑ, καθώς περιορίζεται η χρήση χαρτιού και πλαστικού και εξοικονομείται ενέργεια λόγω σημαντικών μειώσεων στις μετακινήσεις στη φάση διανομής και αποθήκευσης των φοιτητικών καρτών (πάσο).
Νεότερη Παλαιότερη