Από το Καρδαρίτσι Γορτυνίας στην Περιφέρεια Αττικής. Η διαδρομή ζωής του Β. Γιαννακόπουλου αποτυπωμένη σε βιβλίο-μυθιστόρημα


Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι διαδρομές των αστεριών» (εκδόσεις Ωκεανός), ένα μυθιστόρημα πραγματικών γεγονότων και μυθοπλασίας βασισμένο στη ζωή του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και πρώην Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Γιαννακόπουλου, που αποτυπώνει με την εξαιρετική της γραφίδα η συγγραφέας Μαρία Κακαβογιάννη. Στο πανέμορφο και φιλόξενο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Παπάγου-Χολαργού παρευρέθηκαν δεκάδες συμπολίτες για να γνωρίσουν ή να ξαναζήσουν στιγμές και γεγονότα από τις διαδρομές ζωής του Βασίλη Γιαννακόπουλου που είχαν ως αφετηρία το Καρδαρίτσι της Γορτυνίας και τις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής και κορυφαίους σταθμούς την πολυαγαπημένη Ολυμπιακή Αεροπορία, αλλά και την πετυχημένη πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το βιβλίο προλόγισαν ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η πρώην υπουργός και βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη και ο δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις αξίες και στα ιδανικά που συνθέτουν την προσωπικότητα του Βασίλη Γιαννακόπουλου. Δημιουργικός και  όχι συγκρουσιακός, ρεαλιστής και όχι λαϊκιστής, ευγενικός και φιλικός με τους συνανθρώπους αφουγκράζεται και υπηρετεί τις ανάγκες τους από όποιο μετερίζι και αν βρίσκεται, σημείωσαν μεταξύ άλλων, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση περιέγραψαν την προσήλωση και επιμονή του στη σύνθεση απόψεων και δράσεων που υπηρετούν  τον πολίτη-συνάνθρωπο και όχι κομματικά κριτήρια και σχεδιασμούς.

Την εκδήλωση συντόνισε η ηθοποιός Σοφία Παπουτσόγλου, η οποία διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου τα οποία «έντυσαν» μουσικά το καλλιτεχνικό σχήμα του Γιάννη Τσακόπουλου, αλλά και η ταλαντούχα μέτζο- σοπράνο Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου με τη συνοδεία του πιανίστα Στέφανου- Αργυρίου Σαράγια, καθηλώνοντας τους παρευρισκόμενους.

Παρόντες στη βιβλιοπαρουσίαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιάννης Κεχρής, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, οι πρώην δήμαρχοι, Παπάγου- Χολαργού Β. Ξύδης, Φιλοθέης-Ψυχικού Π. Χαροκόπος και Δ. Μαναός, Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, οι Αντιδήμαρχοι Παπάγου- Χολαργού Ε. Βεντουζά-Παπανικολάου, Θ. Κούτρας και Β. Σιαμάνης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Αγίας Παρασκευής Γ. Οικονόμου, Γ. Μυλωνάκης, Α. Μουστόγιαννης, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Αγίας Παρασκευής Κ. Κρητικίδης, Α. Γάκη, ο αρεοπαγίτης Μ. Μαργαρίτης, ο αξιοσέβαστος ιερέας-πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης, ο θρύλος της Εθνικής Ποδοσφαίρου Νίκος Σαργκάνης, οι εκδότες των εφημερίδων «Αντίλογος» Κ. Δεληγιάννης και «Γορτυνία» Π. Καλύβα, οι πρώην Πρόεδρος της Τ.Ο. της ΝΔ Γ. Γεωργίου, ο Γραμματέας της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαβασιλείου, πρώην συνάδελφοι του Αντιπεριφερειάρχη από την Ολυμπιακή, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανώσεων της βόρειας Αθήνας. 


Νεότερη Παλαιότερη