Γιώργος Οικονόμου: Τα ψεύδη για το Ο.Τ. 118


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Οικονόμου, αναφέρθηκε μέσω των ερωτήσεών του και για το οικόπεδο Ο.Τ.118. Πρόκειται για το ακίνητο πίσω από το 3ο δημοτικό, ανάμεσα στις οδούς Γοργοποτάμου και Κυκλάδων στον Τσακό, του οποίου η απαλλοτρίωση χάθηκε το 2011, πάλι τότε με ευθύνη του νυν Δημάρχου .Έκτοτε, ποτέ δεν έχει δοθεί η κατάλληλη και αναλυτική ενημέρωση προς τους δημότες ή και ενώπιον του εκάστοτε Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τα χρηματικά ποσά που δαπανήθηκαν ή εξακολουθούν να δαπανώνται εις βάρος των δημοτών, για μια απαλλοτρίωση που διαδικαστικά και νομικά έληξε χωρίς  να ολοκληρωθεί υπέρ του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ρωτήθηκε γιατί δεν ζητά ο Δήμος πίσω την προκαταβολή που είχε δοθεί τότε για μια απαλλοτρίωση που δεν ολοκληρώθηκε και αν εξακολουθούμε να εξυπηρετούμε  δάνειο που τυχόν λάβαμε για το σκοπό αυτό.

Ο Δήμαρχος  μας απάντησε ότι δεν έλαβε ο Δήμος δάνειο, αλλά τα χρήματα της εν λόγω προκαταβολής «…500 τόσα χιλιάρικα ευρώ… » όπως είπε, τα είχε δώσει  το Υπουργείο Παιδείας!!! και μόνο 50.000 ευρώ έβαλε ο Δήμος.

Για άλλη μια φορά ο κ. Ζορμπάς χρησιμοποιεί ψέματα ενώπιον μας χωρίς φειδώ και χωρίς να αναλογίζεται τις σοβαρότατες ευθύνες του. Στον προϋπολογισμό  (που ψηφίζεται την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου) φαίνεται ξεκάθαρα ότι:

1) Ο Δήμος έχει συνάψει δάνειο για το σκοπό της απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 118.

2) Υπάρχει εγγραφή για πληρωμή τοκοχρεολυσίων. Πληρώνουμε δηλαδή κεφάλαιο και τόκους δανείου για ακίνητο  που ανήκει σε ιδιώτη, και ο οποίος ουδέποτε επέστρεψε τα χρήματα της πρώτης δόσης!

3) Βέβαια, πώς να επιστραφούν χρηματικά ποσά για μια απαλλοτρίωση που δεν επακολούθησε, αν αυτά δεν ζητηθούν αρμοδίως και με τις κατάλληλες διαδικασίες ή ενδεχομένως και με δικαστικές ενέργειες ;


Ο Δήμαρχος, λοιπόν, ή δεν ξέρει τι πληρώνει ή εν γνώσει του ζημιώνει την πόλη μας με ψέματα που νομίζει ότι δεν θα αποκαλυφθούν . Όπως δεν γνώριζε το 2011 (;) που ανέλαβε πάλι την δημαρχία, έτσι και τώρα, ψεύδεται και κωλυσιεργεί σκοπίμως ενεργώντας εις βάρος των οικονομικών και της περιουσίας του Δήμου.

Καλούμε τον  Δήμαρχο να μας απαντήσει αρμοδίως και επίσημα για την συνολική απώλεια του ακριβούς ποσού για το Ο.Τ.118 και έως πότε θα δαπανώνται τα εν λόγω χρηματικά ποσά απευθείας από τον ετήσιο προϋπολογισμό για τα τοκοχρεολύσια του δανείου.
 
Εμείς, δεν σκοπεύουμε την επόμενη μέρα να γίνουμε συνεργοί, ούτε να συγκαλύψουμε  τις όποιες τυχόν ποινικές ευθύνες  στοιχειοθετηθούν. Θα υπάρξει πλήρης  διαφάνεια και  θα σταματήσουν  τέτοια φαινόμενα  στο Δήμο μας .

Να ενημερώσουμε σχετικά ότι μερικά αδικήματα όπως αυτό της απιστίας , για ζημία στην περιουσία άλλου άνω των 120.000 ευρώ , δεν παραγράφονται παρά μόνο μετά την πάροδο εικοσαετίας από την τέλεση της ζημίας.

Η παράταξή μας θεωρεί καθήκον της να ενημερώνει και να διεκδικεί μαζί με τους δημότες την διαφάνεια, την χρηστή διοίκηση και  την αλήθεια για τα χρονίζοντα θέματα των απαλλοτριώσεων στις γειτονιές της πόλης μας.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


 

Νεότερη Παλαιότερη