Συναυλία αγάπης «Η Μελωδία της ευτυχίας» την Παρασκευή στο Πολεμικό Μουσείο


Υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Αττικής, η Συναυλία αγάπης «Η Μελωδία της ευτυχίας» με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ, που διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Μια ξεχωριστή συναυλία αγάπης με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ και κύριο θέμα το θρυλικό μιούζικαλ «Η Μελωδία της ευτυχίας», διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20:30, στο Αμφιθέατρο «Ι. Καποδίστριας», του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Ριζάρη 2, ΤΚ 106 75, Αθήνα).

Σκοπός της συναυλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, είναι η ηθική και οικονομική στήριξη του φορέα «Strongme», ο οποίος παρουσιάζει σημαντικό, κοινωνικό έργο, υποστηρίζοντας με τις δράσεις του θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Η «Μελωδία της ευτυχίας», σε μουσική του Ρίτσαρντ Ρότζερς και λιμπρέτο του Όσκαρ Χάμερσταϊν, έκανε πρεμιέρα το 1959 και από τότε έχει ανέβει στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του πλανήτη. Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή το 1965 με την ομότιτλη ταινία, η οποία απέσπασε 5 Όσκαρ και έμελλε να αποδειχθεί ως μία από τις πλέον εμπορικές παραγωγές όλων των εποχών, με πρωταγωνιστές την Τζούλη Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ.

Η υπόθεση βασίζεται στην αυτοβιογραφική ιστορία της Μαρίας Φον Τραπ, μια ιστορία που μας ταξιδεύει στην Αυστρία του Μεσοπολέμου, για να μας αφηγηθεί τις περιπέτειες της πολυτάλαντης Μαρίας και της οικογένειάς της, ενώ ταυτόχρονα μας μεταφέρει διαχρονικά μηνύματα αισιοδοξίας, πίστης, αξιοπρέπειας και αγάπης για τη μουσική και τον άνθρωπο.

Τα τραγούδια του μιούζικαλ ερμηνεύουν στην ελληνική γλώσσα η υψίφωνος Μίνα Πολυχρόνου και η σοπράνο crossover Μάνια Βλαχογιάννη. Την Ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, ενώτην ιστορία του έργου αφηγείται η ζωγράφος Νίνα Διακοβασίλη, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της εκδήλωσης επισημαίνει: «Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός σε κάθε δράση που υπηρετεί, εκτός από την ψυχαγωγία, και την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα. Η Συναυλία Αγάπης, υπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό, προβάλλοντας ένα έργο που προάγει τα διαχρονικά μηνύματα της αισιοδοξίας, της πίστης, της αξιοπρέπειας και της αγάπης για τη μουσική και τον άνθρωπο».  Νεότερη Παλαιότερη