Ξεκινούν από την Τετάρτη 19/10 οι προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής ξεκινάει τις προβολές ταινιών στο Πέτρινο κτίριο στο Πολιτιστικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», στην οδό Σπάρτης 1 και ώρα έναρξης 8.00μμ.


Πρόγραμμα προβολών μέχρι το τέλος 2022



Τετάρτη 19/10/2022, Ένας Θρίαμβος (Un Triomphe/The Big Hit)

Γαλλία 2020, 105 λεπτά



Μια «απίστευτη κι όμως αληθινή» ιστορία για όλα όσα (δεν) χωρίζουν τους ανθρώπους από την τέχνη, στην ταινία που αναδείχτηκε ως Ευρωπαϊκή Κωμωδία της χρονιάς.

Τετάρτη 2/11/2022, «ΑΚΟΥΣΙΑ» - INVOLUNTARY (2008) ΣΟΥΗΔΙΑ Του

Ρούμπεν Έστλουντ - 98’



Μια τραγική κωμωδία ή κωμική τραγωδία για την πίεση που ασκεί το σύνολο στο κάθε άτομο. Πέντε ξεχωριστά επεισόδια για τις καθημερινές καταστροφές συνθέτουν ένα μινιμαλιστικό μωσαϊκό για τους τριγμούς της μεσαίας τάξης της Σουηδίας (αλλά ίσως και κάθε κοινωνίας της Δύσης) που πασχίζει για την ομοιογένεια.

Τετάρτη 16/11/2022
, Μικρού μήκους του Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας Εννέα (9) μικρού μήκους ταινίες από την Αυστραλία, Ελλάδα, Ιράν. Γαλλία και Σουηδία.

 

Τετάρτη 30/11/2022, «Έλα και δες» του Ελέμ Κλίμοφ (1985) Έγχρωμο

Mosfilm 145’


Χαρακτηρίστηκε αριστούργημα. Ένα αντιπολεμικό έργο, που λατρεύτηκε από το κοινό αλλά δυστυχώς λιγότερο παλλαϊκά διαδεδομένο απ' όσο προφανέστατα θα έπρεπε να είναι. Ένα έργο που περιγράφει, όπως μόνο ο κινηματογράφος μπορεί, την φρίκη και την κτηνωδία του Πολέμου, σε νέα αποκατεστημένη κόπια.

Τετάρτη 14/12/2022, Viridiana Λουίς Μπουνιουέλ 1961 Ισπανία-Μεξικό 90’


Η «Βιριδιάνα» είναι γεμάτη από μικρές και μεγάλες προκλήσεις, ενοχλητικές εικόνες, έναν πεσιμισμό στα όρια του μηδενισμού, μια τελετουργική καθαίρεση του «καλού» και την ασφυκτική αποθέωση της ματαιότητας. Μια κωμωδία που στις πιο
τραγελαφικές της στιγμές είναι ένα δράμα. Και ένα δράμα που στις πιο σκοτεινές του στιγμές είναι αστείο. Ενα σχεδόν rock 'n' roll κινηματογραφικό μανιφέστο για τη λανθάνουσα ενοχή, τον απαγορευμένο έρωτα και την ακόρεστη επιθυμία.

Τετάρτη 28/12/2022, («Ο Βούδας λιποθύμησε από ντροπή» Ιραν-Γαλλία 2007)


Εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο καθημερινά, πάνε στο σχολείο. Συνήθως είναι μια πολύ απλή διαδικασία όχι όμως για την μικρή Μπαχτάι (Νικμπάκτ Νορούζ),
που ζει στο Αφγανιστάν. Στην πολυπαθή αυτή χώρα, ακόμα και η διαδρομή για το σχολείο, μπορεί να εξελιχθεί σε ...διαδρομή θανάτου. Μία ταινία που πρέπει να δούμε μαζί με τα παιδιά μας.

Μετά το τέλος της ταινίας ακολουθεί συζήτηση.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

email: CineClubsanta@gmail.com 

Facebook: Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής 

τηλ. 6973889762

Νεότερη Παλαιότερη