Ο επίμαχος όρος της Προγραμματικής Σύμβασης του Δημαρχείου - Ποιος υπογράφει ότι ο Δήμος θα πληρώσει κάθε επιπλέον δαπάνη

Στις 6 Δεκεμβρίου 2017 η τότε Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο τότε Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Η σύμβαση αριθμεί 11 σελίδες. Η κ. Δούρου και ο κ. Σταθόπουλος υπογράφουν στην τελευταία σελίδα ενώ όλες οι προηγούμενες φέρουν μονογραφή. 

Στη σελίδα 7 όπου αναφέρεται το Αρθρο 6 της Σύμβασης σχετικά με τις υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων μερών, στο τμήμα Β διαβάζουμε ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αναλαμβάνει ανάμεσα σε άλλες υποχρεώσεις:

Τη χρηματοδότηση κάθε επιπλέον δαπάνης μελετών και εργασιών που δε συμπεριλαμβάνονται στη θεωρημένη μελέτη και η ανάγκη τους προκύπτει από εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.

Το επίμαχο απόσπασμα από τη Σύμβαση:

Καθώς έχουν δημοσιευτεί αρκετές ανακοινώσεις, μέχρι και ο πρώην δήμαρχος εξέδωσε (επιρρίπτοντας τη βασική ευθύνη σε...τρίτους αλλά σημειώνοντας πως "δεν έχει σημασία ο καταλογισμός ευθυνών" [!] γιατί άραγε;) στις οποίες τίθεται μια σειρά ερωτημάτων, αλλά απουσιάζει η βασικότερη:

Για ποιο λόγο ο πρώην Δήμαρχος δέχθηκε τον επίμαχο όρο; Διότι δεν είναι δυνατό να μη διάβασε τι υπέγραψε.

Μπορεί όπως λένε οι πληροφορίες να είθισται η συμπερίληψη του όρου αυτού σε αντίστοιχες συμβάσεις, πλην όμως δεν προβλέπεται από το νόμο και θα μπορούσε κάλλιστα, καθώς εκείνη την περίοδο είχαμε ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμο και Περιφέρεια, ο πρώην Δήμαρχος να ζητήσει τη διαγραφή του. Άλλωστε αυτός που πληρώνει, δηλαδή η Περιφέρεια Αττικής, βάζει και τους όρους. Επιπλέον όπως λένε κάποιοι εμπειρότεροι σε τέτοια ζητήματα, αυτής της μορφής οι όροι είναι που επιτρέπουν σε εργολάβους να δίνουν μεγάλες εκπτώσεις για να πάρουν ένα έργο και στη συνέχεια να τις περιορίζουν στην πράξη με τον τρόπο αυτό. Και μπράβο τους!

ΥΓ: Μείνετε συντονισμένοι γιατί θα ακολουθήσει κάτι εξ ίσου ενδιαφέρον και σοβαρό σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το Δημαρχείο.  

Νεότερη Παλαιότερη