Ευχές στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και τις παρατάξεις


Ευχές στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει αύριο Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στέλνουν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και οι επικεφαλής των παρατάξεων της πόλης.

 

Βασίλης Ζορμπάς - Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

"Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς φτάνει στο τέλος της. Τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Για όλους μας. Αλλά πιο πολύ απ’ όλους για τους ίδιους τους μαθητές. Για τα παιδιά εκείνα που στερήθηκαν την ευκαιρία για μια φυσιολογική σχολική, νεανική ζωή. Στερήθηκαν βιώματα, εμπειρίες, αλλά και την πρόσβαση σε μια κανονική μαθητική ζωή.

Τα δύσκολα φαίνεται πως πέρασαν. Πλέον με «όπλα» μας την εμπειρία αλλά και την απαιτούμενη προσοχή θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Το τμήμα Παιδείας του Δήμου μας, μαζί με τις Σχολικές Επιτροπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο προκειμένου οι μαθητές της πόλης μας να επιστρέψουν στα σχολεία τους χωρίς προβλήματα και ελλείψεις.

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των γονέων και των εκπαιδευτικών. Για οτιδήποτε χρειαστούν. Μα πάνω απ όλα θα είμαστε δίπλα στα παιδιά μας για να συνδράμουμε στο να κάνουν  το όνειρό τους πραγματικότητα.

Να αλλάξουν αυτόν τον κόσμο.

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους!"


---------------------------------------


Γιάννης Σταθόπουλος - Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»:


Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, Αγαπητοί γονείς

Ένα νέο ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό μα συνάμα συναρπαστικό, ξεκινάει αύριο Δευτέρα, με το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2022-3.

Ευχόμαστε σε όλους/ες καλή αρχή, υγεία, δύναμη και δημιουργία.

Στην διάρκεια της Δημοτικής μας αρχής, 2014-2019 (ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή), σε άμεση συνεργασία με τη Σχολική κοινότητα πετύχαμε, να δώσουμε λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα των σχολείων μας.

Σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίσαμε χρόνια προβλήματα και υλοποιήσαμε έργα που άλλαξαν την εικόνα τους.

Το 2018 ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε το Επαγγελματικό Λύκειο (πρ. Μπαρμπίκα) στον Τσακό (7 χρόνια σε εγκατάλειψη), ένα υπερσύγχρονο σχολείο 11.000 τ.μ., πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με όλες τις απαραίτητες υποδομές (εργαστήρια, θέατρο, βιβλιοθήκη, υπόγεια πάρκινγκ, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, φυτεύσεις πρασίνου κλπ.).

Επίσης, μετά από μεγάλη προσπάθεια πετύχαμε την χρηματοδότηση και δημοπράτηση στην θητεία μας του 14ου Νηπιαγωγείου, στα Πευκάκια, το οποίο ήδη λειτουργεί.

Αναπλάσαμε όλα σχεδόν τα προαύλια Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας και εφαρμόσαμε για πρώτη φορά τον Συμμετοχικό σχεδιασμό σε δυο Δημοτικά σχολεία.

Επί πέντε χρόνια προχωρήσαμε σε εργασίες επισκευής και συντήρησης δεκάδων σχολικών μονάδων (WC, ελαιοχρωματισμοί, στεγανώσεις κ.α.). Σχολικά κτήρια με προβλήματα χρόνων, ανακαινίστηκαν αλλά και εξοπλίστηκαν με τα απαιτούμενα μέσα, βελτιώνοντας την εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών μας.

Επιπλέον, δημιουργήσαμε για 4 χρόνια Κοινωνικό Φροντιστήριο για τα παιδιά της 3ης Λυκείου και φέραμε στην Αγία Παρασκευή το Δημόσιο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Δυστυχώς, η σημερινή αρχή δεν έχει κάνει, εδώ και τρία χρόνια, ούτε μια σοβαρή εργολαβία για τα Σχολεία μας και δεν φαίνεται να προχωρά την απαλλοτρίωση του Οικ. τετραγώνου 119 στον Τσακό, για ανέγερση Δημ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Στην θητεία μας πετύχαμε, επίσης, την αλλαγή σκοπού του κληροδοτήματος της οδού Ασημακοπούλου στον Άγιο Ιωάννη όπως και την αγορά μεγάλου οικοπέδου στη γωνία των οδών Γούναρη και Πλαπούτα στο Κοντοπευκο. Και στους δυο αυτούς χώρους τοποθετήθηκαν προκάτ αίθουσες Νηπιαγωγείων από την σημερινή αρχή.

Σήμερα, είναι απαραίτητη η έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων στο μέγεθος των πραγματικών τους αναγκών για να καλυφθούν εξ ολοκλήρου οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, η άμεση κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο καθώς και η μείωση της τιμής του ρεύματος.

Αγαπητά μας παιδιά

Θα είμαστε σταθερά δίπλα σας καθημερινά για τη στήριξή και τη βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας.

---------------------------------------
 


Γιώργος Οικονόμου -  Δημοτική Παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»:

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους εύχομαι ολόψυχα σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καλή σχολική χρονιά με υγεία, έμπνευση, πρόοδο και δημιουργικότητα!

Σε όλους τους μαθητές εύχομαι να αποκτήσουν νέες εμπειρίες από το μαγικό ταξίδι της γνώσης, στο οποίο θα τους συντροφεύουν με αγάπη, υπομονή και άοκνη προσπάθεια οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους.

Θα ήθελα, επίσης, να απευθυνθώ ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και να τα καλωσορίσω ευχόμενος δύναμη και αισιοδοξία.

Ιδιαίτερες ευχές στα παιδιά της Γ’ Λυκείου, που έχουν μπροστά τους μια απαιτητική χρονιά, όπου θα χρειαστούν επιμονή και υπομονή για την κατάκτηση των ονείρων τους.

Όλοι μαζί οφείλουμε να συνεργαστούμε δημιουργικά σε όλη τη διάρκεια της νέας αυτής σχολικής χρονιάς,με στόχο να σταθούμε ενεργοί αρωγοί στα ουσιαστικά προβλήματα της εκπαίδευσης.

Θα είμαστε δίπλα στην σχολική κοινότητα  ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα και δυναμικά οι μικροί και οι μεγαλύτεροι μαθητές σε μία πορεία γνώσης και ολοκλήρωσης της προσωπικότητάς τους, βάζοντας τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.

---------------------------------------


Γιάννης Μυλωνάκης - «Αλλάζουμε - Ενεργοί πολίτες Αγίας Παρασκευής»:


Ξεκινά σήμερα μια νέα σχολική χρονιά, χωρίς τα αυστηρά πρωτόκολλα προηγούμενων χρόνων λόγω της πανδημίας και με τα χαμόγελα παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών να μην κρύβονται πια πίσω από τις μάσκες.  

Μαζί της ξεκινά ένα ακόμη ταξίδι γνώσης και κοινωνικοποίησης για τους μαθητές της πόλης μας. Όπως κάθε χρόνο, οι σκέψεις μας στρέφονται ιδιαίτερα στα «πρωτάκια», τα οποία μπαίνουν σε έναν νέο κόσμο, γεμάτο ενδιαφέρουσες προκλήσεις και πλήθος ερεθισμάτων, που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες στη ζωή τους.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της πόλης μας καλή σχολική χρονιά, με αισιοδοξία και να πιστέψουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας εύχομαι να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές και να δείξουν δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν.

Στους γονείς να δείξουν εμπιστοσύνη και πιστέψουν στις δυνάμεις των παιδιών τους.

Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής θα σταθεί αλληλέγγυα στα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και στις δυσκολίες που έρχονται, θα συνεχίσει να μάχεται για τις διεκδικήσεις της σχολικής κοινότητας και να αναδεικνύει εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου τις αδυναμίες και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής.

---------------------------------------


Αλέξανδρος Μουστόγιαννης -
«Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά»:

Το σχολικό κουδούνι θα ηχήσει και πάλι αύριο πρωί σε όλα τα σχολεία της ελληνικής επικράτειας.

Ένα νέο δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης ξεκινά με σκοπό οι μαθητές του δήμου της Αγίας Παρασκευής να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και εφόδια για το μέλλον τους.

Να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και να αριστεύσετε όχι μόνο στα μαθήματά σας, αλλά και στη φιλία, στην αγάπη για τους συμμαθητές σας, στο σεβασμό προς του δασκάλους σας, στα γέλια, στα παιχνίδια στη χαρά!

Θέλω, λοιπόν, να ευχηθώ στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σε εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή δύναμη ώστε να συνεχίζουν να αποτελούν άοκνο στήριγμα για τα παιδιά μας και να καλλιεργούν σε αυτά τις αξίες της μάθησης, της αλληλεγγύης και του ήθους.

Καλή σχολική χρονιά!

Νεότερη Παλαιότερη