Σπύρος Παπασπύρος: Προεκλογική περίοδος και σοβαρά θέματα της πόλεως

 Η προσπάθεια για την ανέγερση του Δημαρχείου της πόλεως, έχει ξεκινήσει εδώ και 50 περίπου χρόνια. Όλοι οι διατελέσαντες Δήμαρχοι, στα 50 αυτά χρόνια, συνέβαλαν (άλλος λίγο άλλος πολύ), στο να φθάσουμε επιτέλους στην θεμελίωσή του στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, επί δημαρχίας του νυν Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, αφού είχε καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από αυτόν να μην απενταχθεί το έργο από τα χρηματοδοτούμενα έργα της Περιφέρειας.

Οι προσπάθειες και ενέργειες των προηγουμένων Δημάρχων, είναι γνωστές και έχουν αναγνωρισθεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή, που το αποτύπωσε και στον θεμέλιο λίθο που αναγράφει «Εθεμελιώθη επί δημαρχίας Βασιλείου Σπ. Ζορμπά, με την συμβολή όλων των διατελεσάντων Δημάρχων».

Το Δημαρχείο δεν είναι μόνο ένα εμβληματικό έργο, έχει και σοβαρότατη πρακτική αξία, αφού θα εξοικονομούνται πολλά χρήματα ετησίως από τα σήμερα καταβαλλόμενα ενοίκια για την στέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου.

Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε ένα ζήτημα, αρκετά σοβαρό μεν όχι όμως και άλυτο. Η Δημοτική Αρχή ήδη έχει κινητοποιηθεί και μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων υπό τον Δήμαρχο, για ενημέρωσή τους και λήψη κάποιων αποφάσεων για κοινή δράση. Είναι σαφές και αυτονόητο, ότι στα σοβαρά ζητήματα για την πόλη (γιατί όχι και στα δευτερεύοντα;) πρέπει να υπάρχει ομοψυχία.

Από χθες όμως, και πριν να περιμένουν να ενημερωθούν, επικεφαλής διάφορων δημοτικών παρατάξεων εξέδωσαν ανακοινώσεις. Παρά τις βαρύγδουπες εκφράσεις (άλλος «βάζει πλάτη», άλλος είναι «ενωτικός», άλλος είναι «υπέρμαχος των έργων», άλλος «ανησυχεί»), γενικότερα από το περιεχόμενο των ανακοινώσεων, αναδύεται μια χαρά, μια προσμονή και ελπίδα να μην επιλυθεί το πρόβλημα. Ίσως γιατί αυτό που προσδοκάται (ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και μάλιστα κάπως άγρια), είναι να δημιουργηθεί μια καταστροφή για να την χρεωθεί η Δημοτική Αρχή και να κερδίσουν κάτι από αυτό οι υπόλοιποι. Ίσως γιατί επικρατεί μια παλαιοπολιτική αντίληψη, σύμφωνα με την οποία «να γίνουν έργα, αλλά όχι από τους σημερινούς, να έλθουμε εμείς να τα κάνουμε». Έτσι όμως, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτε.

Ελπίζω και εύχομαι, σε λίγο που θα συναντηθούν, να επικρατήσει το πραγματικό ενδιαφέρον για την πόλη, που σίγουρα όλοι έχουν (αν και αντιπαλαίει με το παραταξιακό τους όφελος). Και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με σύνεση, σοβαρότητα και ομοψυχία.

Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

Νεότερη Παλαιότερη