Γατούλης βρήκε καταφύγιο στο αρχείο της ΔΟΥ Χολαργού

φωτο Alma Libre - Hellenic Animal Rescue
Η γνωστή για την προσφορά της ομάδα Alma Libre - Hellenic Animal Rescue κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό ενήλικου γάτου [φωτο] που είχε παρεισφρήσει εντός των χώρων της εφορίας Χολαργού βρίσκοντας καταφύγιο εντός ενός αρχειοστάσιου. 

Εκεί δεν κατέστη εφικτό να απομακρυνθεί παρά την τοποθέτηση αυτόματης παγίδας με δόλωμα μετά από παρέλευση τριών ημερών... Εν τω μεταξύ είχε καταφέρει να βρει καταφύγιο ανεβαίνοντας πάνω στα ράφια ντέξιον που υπήρχαν στον χώρο για να φτάσει τελικά πάνω από την ψευδοροφή όπου και παρέμεινε. 

Κατόπιν έκκλησης μέλους της φιλοζωικής του Χολαργού, εθελοντής της ομάδας μετέβη στο σημείο όπου κατόπιν έρευνας εντοπίστηκε ο γάτος με την χρήση θερμικής κάμερας. Καθώς ο χώρος εντός της ψευδοροφής ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος, ήταν αδύνατο ο γάτος να παγιδευθεί με την χρήση απόχης, αν κι έγινε προσπάθεια σε συνδυασμό με κοντό κοντάρι. 

Τελικά κατέστη εφικτό να οδηγηθεί ο γάτος σε σε αδιέξοδο σημείο, όπου παγιδεύτηκε με την χρήση θηλιάς σε κοντάρι, οδηγήθηκε έπειτα απευθείας σε απόχη όπου ασφαλίστηκε εκεί ώστε να μην μπορεί να χτυπιέται εντός του διχτυού και στρεσάρεται περαιτέρω. Επιπλέον τοποθετήθηκε εντός σκοτεινής θήκης ώστε ούτε να βλέπει φως και τι συμβαίνει γύρω του, που θα ήταν επιπλέον πηγή στρες για το ζώο.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο κτηνιατρείο του κ. Μπάτσα στο Νέο Ψυχικό όπου στειρώθηκε μέσω του προγράμματος του δήμου ώστε τουλάχιστον να μην επανενταχθεί αστείρωτος, εκτός κι αν κάποιος επιθυμεί να του χαρίσει ένα σπιτάκι για να περάσει μαζί  του τις επτά ζωούλες του.

Νεότερη Παλαιότερη