"Αλλάζουμε": Πολιτική Προστασία και Πράσινο στον «αυτόματο πιλότο»

Έλλειψη βούλησης, ανυπαρξία σχεδίου και πρόωρη… κόπωση για τη διοίκηση

Τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου του Δήμου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουνίου ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» Γιάννης Μυλωνάκης, συνοδευόμενος από το στέλεχος της παράταξης Γιώργο Γαλανόπουλο.

Και στις δύο περιπτώσεις τα μέλη της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» συνομίλησαν με τους εργαζόμενους για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα τμήματά τους, το θέμα της επάρκειας του προσωπικού, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Αμέσως μετά τις παραπάνω επισκέψεις ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» Γ. Μυλωνάκης δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα δύο νευραλγικούς τομείς της πόλης μας, όπως είναι αυτοί της Πολιτικής Προστασίας και του Πρασίνου. Δύο τομείς οι οποίοι, με ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων, παραμένουν υποστελεχωμένες και με ελάχιστα μέσα στη διάθεσή τους, κυριολεκτικώς στον «αυτόματο πιλότο».

Αν και η Αγία Παρασκευή είναι ένας Δήμος στις παρυφές του Υμηττού, με αρκετό πράσινο, δυστυχώς στερείται ενός ολοκληρωμένου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας. Τη ίδια στιγμή αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα των κλαδεμάτων στην πόλη, που εδώ και μήνες συσσωρεύονται σε δρόμους και πεζοδρόμια, ενώ το πράσινο στα πάρκα και τους άλλους ελεύθερους χώρους έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του…

Αν, μάλιστα, οι εργαζόμενοι τόσο στην Πολιτική Προστασία όσο και στο Πράσινο δεν έδιναν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, ούτε φανταζόμαστε πώς θα ήταν η κατάσταση σήμερα.

Είναι σίγουρο ότι η Αγία Παρασκευή χρειάζεται μια διοίκηση που θα έχει και τη βούληση και τον τρόπο να βάζει προτεραιότητες και να τις υλοποιεί καθημερινά προς όφελος των δημοτών της. Μια διοίκηση που θα αξιοποιεί ορθολογικά τους ανθρώπους και τα μέσα που διαθέτει ώστε να καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης. Αυτή τη διοίκηση θα ασκήσουμε από την πρώτη μέρα που θα λάβουμε την εντολή από τους συνδημότες μας».  

Νεότερη Παλαιότερη