Παιδικός Σταθμός στην Τρωάδος: Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά

Υπάρχει μια συνήθεια στο Δήμο Αγίας Παρασκευής τα εύκολα ή αυτά που είναι γνωστά από καιρό, να γίνονται δύσκολα. Στις 17 και 18 Μαΐου άρχισαν να δημοσιεύονται ανακοινώσεις μερίδας παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στην οδό Τρωάδος (οι ανακοινώσεις εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ).

Του Στρατή Μαζίδη

Την επόμενη ημέρα, στις 19 Μαΐου ακολούθησε η απάντηση της δημοτικής αρχής μέσα από ανακοίνωση της διοικούσας παράταξης (εδώ). 

Έκτοτε σιωπή... με εξαίρεση μια ανακοίνωση του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Τσιαμπά (εδώ) και μια ακόμη σημερινή ανακοίνωση του κ. Σταθόπουλου (εδώ), ο οποίος πάλι οξύνει τα πνεύματα, στην οποία κατά τη συνηθισμένη του τακτική προτείνει συσκέψεις.

Ορισμένες σκέψεις

- Με βάση την ανακοίνωση της συμπολίτευσης και του κ. Τσιαμπά, ο σταθμός δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί. Το ζήτημα δεν προέκυψε τώρα αλλά από το 2017. Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

«Το 2020, η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ διενήργησε δημοπρασία για την μίσθωση κτηρίου, που θα πληρούσε τις νόμιμες προδιαγραφές. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου της οδού Τρωάδος, δεν ανταποκρίθηκε στην δημοπρασία. Η μίσθωση παρατάθηκε έως το 2022, καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή των προβλέψεων του Νόμου για τις προδιαγραφές, τις οποίες το συγκεκριμένο κτήριο δεν πληρεί. Επειδή δεν παρουσιάστηκε ενδιαφέρον με προσφορά άλλου κτηρίου, που να πληρεί τις προδιαγραφές, η λύση της μίσθωσης του συγκεκριμένου κτηρίου επιβάλλεται από το Νόμο γιατί δεν μπορεί να λάβει άδεια λειτουργίας». 

Το ερώτημα είναι γιατί δεν μπορεί να λάβει άδεια; Υπάρχει τρόπος να λάβει; Αν ναι, αξίζει από οικονομικής άποψης δεδομένου ότι προχωρά άμεσα η ανέγερση νέου ιδιόκτητου παιδικού σταθμού του Δήμου; Αυτά δεν τα γνωρίζουμε.

- Η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ εκ των υστέρων φαίνεται ότι δε χειρίστηκε σωστά το θέμα. Αντί να ενημερώσει και να δώσει απαντήσεις εκ των προτέρων, τρέχει [;] πίσω από τις εξελίξεις. Ακόμη δεν υπάρχει μια επίσημη ολοκληρωμένη ενημέρωση.

- Ο τ. Δήμαρχος εκμεταλλεύεται τους άτσαλους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής σε θέματα επικοινωνιακής διαχείρισης (η οποία εξαρχής παραμένει προβληματική) ανεβάζοντας τους τόνους και γενικεύοντας την αντιπαράθεση διότι αν το κλείσιμο του παιδικού σταθμού προκαλέσει ένα Χ πρόβλημα, τουλάχιστον η μισή ευθύνη ανήκει στον ίδιο. Δε γνωρίζουμε αν όπως λέει με έκπληξη «τα περίμενε όλα λυμένα ο Ζορμπάς» αλλά σίγουρα οι δημότες όταν τον εμπιστεύτηκαν το 2014 ανέμεναν πολύ περισσότερα από την αγορά ενός ακινήτου και ενδεχομένως θα περίμεναν να διαβάσουν τι έπραξε ως δήμαρχος για το θέμα.

- Η συμπολίτευση αναφέρει πως παιδιά και εργαζόμενοι θα καλυφθούν από τους άλλους παιδικούς σταθμούς. Το αν αυτό θα είναι υπό ανθρώπινες συνθήκες ή θα ζήσουμε στιγμές α λα Αγίου Γεωργίου στα τέλη της δεκαετίας του 2000, θα το αξιολογήσουν παιδιά, παιδαγωγοί και γονείς.

Νεότερη Παλαιότερη