Cambas Project: Προχωρά όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά η επένδυση στην Παλλήνη

 

 Το νέο Cambas Park στην Παλλήνη – Φωτό: REDS

Προχωρά όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά η μεγάλη μεικτή επένδυση Cambas Project της REDS στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της R.E.D.S. κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, από το βήμα του 7ου Φόρουμ των Δελφών, πριν από δύο εβδομάδες ολοκληρώθηκε από την Deloitte η επικαιροποίηση του business plan για την επένδυση.

Στόχος της μελέτης ήταν να επικαιροποιηθεί ο σχεδιασμός της επένδυσης, που θα καλύπτει τις ανάγκες σε βάθος 10ετίας, και να προσδιορισθεί το τελικό μίγμα χρήσεων.

Όπως προκύπτει, η επένδυση θα προχωρήσει με τον ίδιο βασικό κορμό όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά (καθώς μεγάλη αλλαγή του θα χρειαζόταν νέες μελέτες και αδειοδοτήσεις αλλά και περισσότερο χρόνο για την έναρξη της επένδυσης).

Σύμφωνα με τον κο Κωνσταντινίδη, η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει κτίρια γραφείων, μουσεία, εστίαση, εμπορικούς χώρους, ένα μικρό ξενοδοχείο 20 δωματίων και χώρους πολιτισμού «που θα αναβιώσουν την εικόνα του παλιού Καμπά».

Το νέο Cambas Park στην Παλλήνη - Φωτό: REDS

Το νέο Cambas Park στην Παλλήνη – Φωτό: REDS


Το προφίλ της επένδυσης

Το Προεδρικό Διάταγμα για την πολεοδόμηση της έκτασης στα Μεσόγεια εκδόθηκε την Άνοιξη του 2021 και αναμένεται η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο και τον πολεοδομικό κανονισμό της Π.Ο.Α.Π.Δ, προβλέπεται οι οικοδομήσιμοι χώροι της συνολικής έκτασης ανάπτυξης του έργου να οργανωθούν σε τρεις ζώνες:

        

  • επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

        

  • προστασίας  του κτιριακού συγκροτήματος του εργοστασίου Καμπά

        

  • προστασίας του Σταθμού Κάντζα του Αττικού Σιδηροδρόμου


Επίσης προβλέπονται πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι και οικολογικοί αμπελώνες.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό, θεωρείται ότι έως το καλοκαίρι του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των αδειοδοτήσεων και μετά θα ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος που θα διαρκέσει περίπου 4 χρόνια.

    
“Το 2026 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολο του, ένα έργο που θα αλλάξει τον όμιλο και έχει πανελλαδική εμβέλεια”


Τα νέα πλάνα της REDS για το μέλλον

Σε πρόσφατη ενημέρωση της εταιρείας είχε καταστεί σαφές πως γίνεται συνολικά επαναξιολόγηση των ακινήτων που διαθέτει η εταιρεία, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κωνσταντινίδης σχολίασε πως “η στόχευση είναι να τρέξουμε γρήγορα την εταιρεία που τα τελευταία χρόνια έμεινε παρατηρητής στην ανάπτυξη ακινήτων”.

Στην επανεξέταση των ακινήτων συμπεριλαμβάνονται και τα ακίνητα της Ρουμανίας που είχε ληφθεί απόφαση για την πώληση τους, αλλά και ακίνητα στην Αττική.

Φυσικά, ναυαρχίδα της εταιρείας για τα επόμενα πολλά χρόνια θα αποτελέσει η μεγάλη επιτυχία με το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου, που έλαβε χώρα στο τέλος του 2021.

Για τη συμμετοχή σε νέες επενδύσεις ο κ.Κωνσταντινίδης δήλωσε πως διερευνάται η προσέλκυση επενδυτών από την παγκόσμια αγορά για συνεπενδύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτει η REDS.

Τέλος αναφορικά με το ακίνητο στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο κ.Κωνσταντινίδης είπε πως υπάρχουν ξιώσεις αλλά στόχος είναι να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για όλους.

Νεότερη Παλαιότερη