Νέα Αρχή: Ποιος μιλάει

Ο δήμαρχος της κατασπατάλησης, των αλλεπάλληλων θεσμικών εκτροπών, των ύβρεων, των απειλών και του "μειωμένου καταλογισμού",  λόγω της «ξεχωριστής προσωπικότητας», όπως διατύπωσε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε το θράσος να βγάλει ανακοίνωση και να εγκαλέσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης γιατί συνεννοήθηκαν για να βρεθεί λύση στον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
 
Έδειξε την ενόχλησή του γιατί του ξέφυγε μία θέση από την πελατειακή του φαρέτρα, που την περιέφερε καιρό τώρα δεξιά αριστερά, για να προσελκύσει "πελάτες." Δεν του αρκούν οι έμμισθοι σύμβουλοι, γραμματείς, "φαρισαίοι", μετακλητοί, απευθείας αντισυμβαλλόμενοι με χρυσοπληρωμένα συμβόλαια, δεκάδες πάροχοι συμβουλευτικών υπηρεσιών που έχουν γονατίσει τα οικονομικά του Δήμου!!! Γιατί αυτή η εξέλιξη δεν είναι αποδεκτή από την στενή παρέα των κολλητών, συγγενών, κουμπάρων και "φίλων" που σχεδιάζουν "εν κρυπτώ" ερήμην της δημοτικής ομάδας του και των υπηρεσιών του Δήμου.
 
Θέλουν να ορίσουν και να επιλέξουν και τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Όχι για να στηρίξουν τον θεσμό, αλλά για να τον εντάξουν στο στενό παραταξιακό σχεδιασμό με στόχο τις εκλογές. Είναι τα μόνα που τους νοιάζουν, οι απευθείας αναθέσεις και οι καρέκλες για να μπορούν να διαχειρίζονται... τα οικονομικά του Δήμου. Και γιατί φοβούνται τον έλεγχο της αυθαιρεσίας, της κατασπατάλησης και της παραβατικότητας.

Τώρα, να μιλάει για "γελοιοποίηση θεσμών" και "ανεξάρτητη αρχή" ο Ζορμπάς είναι ανέκδοτο. Αν το πίστευε, στην προηγούμενη ψηφοφορία, δεν θα στήριζε υποψήφια μέλος της δημοτικής του ομάδας, ούτε θα έκανε προτάσεις για την συγκεκριμένη θέση (και ξέρουμε πολλές) και θα έταζε σε πολλούς, ως νέος "μαυρογιαλούρος."

Δεν μπορεί να κατανοήσει και να αντιληφθεί ότι η θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης είναι "εξ ορισμού" ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη από την διοίκηση του Δήμου. Ούτε ότι δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε ότι ο νομοθέτης απαιτεί ευρεία πλειοψηφία και επομένως συναίνεση και συνεννόηση των δημοτικών παρατάξεων, έννοιες άγνωστες στην νοοτροπία του και στην παλαιοκομματική του αντίληψη. Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν είναι όλα "πολιτική συναλλαγή ". Υπάρχουν πολλοί που βάζουν πολύ ψηλά το συμφέρον της πόλης. Αυτό που έχουν αντιληφθεί πλέον οι δημότες και στις επόμενες εκλογές θα απαλλαγούν από την χειρότερη δημοτική αρχή στην ιστορία της πόλης μας.

«Από εμάς θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Από εμάς θα εξαρτηθεί ο παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας…» ήταν τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, και τόσο πολύ ταιριάζουν στη σκέψη όλων μας για το μέλλον αυτού του Δήμου.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη