Αλλάζουμε: ΝΑΙ στο κολυμβητήριο, ΟΧΙ στους τακτικισμούς Ζορμπά

Ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικού καιροσκοπισμού και εξαντλώντας τις θεσμικές της αρμοδιότητες, η διοίκηση Ζορμπά έφερε σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου 2022, προς ψήφιση το θέμα της αποπεράτωσης του Κολυμβητηρίου στην Οικονομική Επιτροπή κι όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως θα ήταν αναμενόμενο και πολιτικά πρέπον για ένα από τα μεγαλύτερα θέματα την πόλη μας. 

Μάλιστα «φρόντισε» να ενημερώσει τα μέλη τις Επιτροπής για τις προθέσεις της λιγότερο από 24 ώρες πριν, δίχως μάλιστα να προσκομίσει ή να κάνει λόγο για τις απαραίτητες μελέτες (βιωσιμότητας, περιβαλλοντική κοκ).

Παρ' όλα αυτά, η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης των στιγμών και των περιστάσεων, αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση της διοίκησης του Δήμου, θέτοντας παράλληλα επί τάπητος την ανάγκη αυτό το «πράσινο φως» που άναψε σήμερα στον κ. Ζορμπά να συνοδευτεί άμεσα από τις κατάλληλες μελέτες και σχεδιασμό, ώστε και το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο και υπό τέτοιες συνθήκες που θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία του για πολλά χρόνια.  

Άλλωστε, η θέση μας για το κολυμβητήριο ήταν και είναι πάγια και ουδείς ή οτιδήποτε δεν πρόκειται να μας κάνει να μετακινηθούμε από αυτήν: το κολυμβητήριο πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να κλείσει μία πληγή που είναι ανοιχτή εδώ και 30 χρόνια. Μάλιστα έχουμε καλέσει τον κ. Ζορμπά για από κοινού συζήτηση (Δείτε το link: bit.ly/3vwVQGi), δίχως βέβαια ποτέ να αποδεχτεί την πρόσκλησή μας.

Σχετικά με τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε» κ. Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:

«Με τις σπασμωδικές κινήσεις του ο κ. Ζορμπάς αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικού πανικού. Είναι προφανές ότι βλέπει το κολυμβητήριο ως μία τεράστια "κολυμπήθρα" για να μπορέσει να ξεπλύνει όλες του τις αμαρτίες και να πάρει νέο "βάπτισμα" ενόψει δημοτικών εκλογών 2023. Του επιτρέπουμε να ονειρεύεται».

«Αυτό που δεν του επιτρέπουμε είναι να τζογάρει με την τύχη του έργου αυτού το οποίο η πόλη και οι πολίτες περιμένουν να ολοκληρωθεί για περισσότερα από 30 χρόνια. Γι' αυτό και περιμένουμε άμεσα από τη δημοτική αρχή να προσκομίσει τις απαραίτητες μελέτες ώστε να διασφαλίσουμε ότι το νέο κολυμβητήριο της πόλης θα είναι υγιές και βιώσιμο και όχι κάτι πρόχειρα σχεδιασμένο και άρα καταδικασμένο» συνέχισε ο κ. Μυλωνάκης, για να καταλήξει:
 
«Σήμερα είπαμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στο κολυμβητήριο. Εξακολουθούμε να λέμε ΟΧΙ στην αντικατάσταση ενός ημιτελούς κτηρίου στο κέντρο της πόλης με ένα κολυμβητήριο που δεν θα είναι βιώσιμο και θα έχει λουκέτο στις πόρτες του και συνεχίζουμε να φωνάζουμε ένα βροντερό ΟΧΙ στα πολιτικά παιχνίδια και στις προσωπικές στρατηγικές».

Νεότερη Παλαιότερη