Επιστολή του Συλλόγου Κοντοπεύκου για την μεταστέγαση των εργαζομένων του αμαξοστασίου στην περιοχή


Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου - Παράδεισου - Πευκακίων Αγίας Παρασκευής δημοσίευσε επιστολή του που απευθύνεται προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την απόφαση της 22ας Μάρτη για την μεταστέγαση των εργαζομένων του αμαξοστασίου στο Κοντόπευκο.

Η επιστολή αναλυτικά:

Κ. Δήμαρχε,

Στις 22 Μάρτη μας ενημερώσατε πως σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκτός από εσάς ο σύλλογος εργαζομένων στην Καθαριότητα και οι επικεφαλής των δημοτικών Παρατάξεων,  απεφασίσθη ομόφωνα η ενοικίαση του παλιού πλυντηρίου στην Παναγούλη για την μεταστέγαση των εργαζομένων της καθαριότητας.

Στο αίτημα των εργαζομένων, αναγνωρίζοντας τις άθλιες  και ανθυγιεινές συνθήκες που βιώνουν, δηλώνουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημά τους.

Όσον αφορά τον προτεινόμενο χώρο, που είναι μεγαλύτερος του υπάρχοντος, δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση στη μεταφορά των εργαζομένων εκεί, εάν δεν ήμασταν βέβαιοι ότι η ενέργεια αυτή δεν  θα ενεργοποιούσε την έξωση από το υπάρχον αμαξοστάσιο, με αποτέλεσμα να  συμπαρασυρθούν αναγκαστικά εκεί και τα απορριμματοφόρα.

Η θέση μας διαχρονικά ήταν η απομάκρυνση του αμαξοστασίου από την περιοχή μας, σε χώρο που να πληροί τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου και υγειονομικά ασφαλούς αμαξοστασίου. Η ίδια θέση επικαιροποιήθηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Συλλόγου μας.

Κ. Δήμαρχε θα περιμέναμε από το Δήμο αντισταθμιστικά, στον αντίποδα των δεινών μας, να σκύψει με ισονομία και μεγαλύτερη ευαισθησία στις περιοχές μας, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες έχουν επιβαρυνθεί με τις περισσότερες υπερτοπικές χρήσεις της πόλης με επιβαρυντικά αποτελέσματα:

  • Να στερηθούμε χάριν της «Αττικής Οδού» το μεγαλύτερο μέρος πρασίνου που διαθέταμε.


  • Να καλυφθεί το έδαφος με τόνους μπετόν και ασφάλτου, που ανέβασαν τη θερμοκρασία κατά 3 °C.


  • Nα επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα με υψηλά ποσοστά σωματιδίων και διοξινών από τον πολλαπλασιασμό της κυκλοφορίας που συρρέει απ’ όλα τα Βόρεια Προάστια για τη χρήση του Μετρό και του Προαστιακού.


  • Να υφιστάμεθα ένα επικίνδυνο και άναρχο πάρκινγκ, σε δρόμους και πεζοδρόμια, που εμποδίζει την κυκλοφορία και την πρόσβαση στα σπίτια μας.


  • Να στερηθούμε ελεύθερους χώρους, χάριν τις έλλειψης σχεδιασμού και συνέπεια της υπερεκμετάλλευση της γης.


  • Η μεταστέγαση του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων σε άμεση επαφή με τα σπίτια μας, θα ήταν μια επιπλέον εστία μόλυνσης και θα μας βρει δυναμικά απέναντι.


Ζητάμε να εξευρεθεί άμεσα χώρος κατάλληλος εκτός του οικιστικού ιστού της πόλης, όπως έχουν κάνει όλοι οι όμοροι Δήμοι.

Επιφυλασσόμαστε να διερευνήσουμε σύντομα εναλλακτικές λύσεις και να σας τις προτείνουμε.



Με Εκτίμηση


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                                                 Η  Γραμματέας

         
Αβραμίδης Ανδρέας                                            Ζιώγα Αλέκα
              

Νεότερη Παλαιότερη