Ένωση Γονέων: Στον... καιάδα η Ειδική Αγωγή - Αδιαφορία για τη στέγαση του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Β' Αθήνας

pixabay

ΣΤΟΝ… ΚΑΙΑΔΑ –ΠΑΛΙ– H ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ & ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ 2ου ΚΕΔΑΣΥ Β’ ΑΘΗΝΑΣ


Η Ένωση Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής συμπαρατάσσεται και στηρίζει πλήρως το προσωπικό του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας στο δίκαιο αίτημά του για άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα στέγασης της Υπηρεσίας, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εργαζομένους από το 2018 μέχρι και σήμερα!

Σύμφωνα με τον Νόμο 4823/2021 «σκοπός των ΚΕΔΑΣΥ είναι η υποστήριξη [και αξιολόγηση] των μαθητών, των σχολικών μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου».

Στην πράξη; Σήμερα το 2ο ΚΕΔΑΣΥ στεγάζεται «προσωρινά» σε 3 σχολικές αίθουσες του 4ου ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής, οι δε παρεχόμενες υπηρεσίες είναι ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ σε όλους τους Δήμους της Β΄ Αθήνας και υλοποιούνται σε ακατάλληλους βοηθητικούς χώρους σε σχολεία, ΚΑΠΗ, ακόμη και σε πολυϊατρεία, με αποτέλεσμα:


  • την απίστευτη ταλαιπωρία μαθητών/ριων με ειδικές μαθησιακές ανάγκες ή/και αναπηρίες και των οικογενειών τους, που αναγκάζονται να περιφέρονται από τον έναν χώρο αξιολόγησης στον άλλον, χωρίς να διασφαλίζονται οι σωστές συνθήκες για τις τόσο ευαίσθητες και σύνθετες διαδικασίες αξιολόγησης και ψυχολογικής υποστήριξης


  • τη συστηματική καταστρατήγηση της εμπιστευτικότητας των προσωπικών δεδομένων και του ιατρικού απορρήτου, καθώς συχνά τα παιδιά αναγκάζονται να εκτεθούν στα βλέμματα ακόμα και συμμαθητών/ριών τους προσερχόμενα για την αξιολόγηση/συμβουλευτική τους.


  • τη σε καθημερινή βάση σοβαρότατη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων που φιλοξενούν το ΚΕΔΑΣΥ


  • την υπονόμευση ολόκληρης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την ομαλή διεξαγωγή της οποίας παίζει κρίσιμο ρόλο το ΚΕΔΑΣΥ, ιδιαίτερα με τα οξυμένα προβλήματα που έχει αφήσει πίσω της η πανδημία και ο εγκλεισμός των παιδιών για τόσο μεγάλο διάστημα


  • την εξουθένωση των εργαζομένων τόσο του ΚΕΔΑΣΥ όσο και των σχολείων που φιλοξενούν τη δομή αυτή, που δυσκολεύονται ιδιαίτερα στο κρίσιμο έργο τους, χωρίς να τους εξασφαλίζονται ούτε τα ελάχιστα και αυτονόητα για να το επιτελέσουν.


Η ολιγωρία των υπευθύνων –Υπουργείου Παιδείας και Περιφέρειας Αττικής– για την εξεύρεση ΣΤΕΓΗΣ  συνιστά σοβαρή ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ και ΑΠΑΞΙΩΣΗ του έργου της Υπηρεσίας και του ευαίσθητου και πολύπαθου τομέα της Ειδικής Αγωγής. Παρακωλύει επίσης συστηματικά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων που φιλοξενούν τη Δομή.


Η συγκυρία είναι κρίσιμη. Από την ολιγωρία της Πολιτείας κινδυνεύει να χαθεί και το τελευταίο ακίνητο από το διαγωνισμό του 2019.


Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να παραστούν την

Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ. στην Περιφέρεια Αττικής

(Συγγρού 80-88, TK 17741, Αθήνα)

σε συμπαράσταση στη συνάντηση της Υπηρεσίας με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ 2ου ΚΕΔΑΣΥ Β’ ΑΘΗΝΑΣ,

με τρόπο που να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη βέλτιστη λειτουργία του.

Αγ. Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2022

Tο Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Νεότερη Παλαιότερη