Ν. Ζόμπολας : «Να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία στον δήμο μας»

Να φιλοξενήσει η πόλη μας τα θύματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία προτείνει ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας Αγίας Παρασκευής Νίκος Ζόμπολας, καθώς, συνεχίζεται οι ροή των προσφύγων που εγκαταλείπουν τη χώρα τους:
 
Κατόπιν των δραματικών εξελίξεων που βιώνουμε όλοι με τον πόλεμο στην Ουκρανία και ειδικά ο λαός της, αλλά και η ελληνική κοινότητα κυρίως στην Μαριούπολη, θα πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να βοηθήσουμε άμεσα και με πράξεις, καθώς δεν φαίνεται να πραγματοποιείται κατάπαυση του πυρός και λύση στις διαπραγματεύσεις και ήδη οι ζημιές και οι νεκροί είναι πολλοί. Και λύση να υπάρξει άμεσα, μερικοί πολίτες θα θέλουν να φύγουν συντεταγμένα από την πληγωμένη χώρα τους.

Είναι πολύ θετικό ότι άμεσα υπήρξε πρωτοβουλία από φορείς, οργανισμούς και κρατικούς φορείς, όπως και από τον δήμο μας, με την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα ανακουφίσουν και θα βοηθήσουν τους πληγέντες και αποκλεισμένους συνανθρώπους μας στην Ουκρανία και τους πρόσφυγες στα σύνορα. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι όμως αυτό είναι μια προσωρινή βοήθεια.

Θα πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλία ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με μόνιμη λύση και φιλοξενία κάποιους συνανθρώπους μας πρόσφυγες από την Ουκρανία και ομογενείς και σε συνεργασία με το υπουργείο εξωτερικών και την πρεσβεία μας στην Ουκρανία και τα προξενεία να βοηθήσουμε οργανωμένα και με επίσημη συνεννόηση κάποιους από αυτούς.

Θα μπορούσαμε ως Δήμος να πρωτοπορήσουμε στην αλληλεγγύη και την προσφορά στέγης μέσω δομών του δήμου μας, εθελοντικής προσφοράς δημοτών μας ίσως, συνεργασίας με το campus του Deree και υποτροφίες σε νέους ή και με τον Δημόκριτο, υπάρχουν Ουκρανοί με υψηλή επιστημονική κατάρτιση.

Όλα αυτά θέλουν βέβαια συντονισμό και συνεργασία με όλους τους φορείς και τους δημοτικούς συμβούλους.

Ας κάνουμε κάτι, όσους μπορούμε να βοηθήσουμε, θα είναι μια κατάκτηση για τον πολιτισμό και την κοινωνία μας.


Νεότερη Παλαιότερη