Απάντηση Αντιδημάρχου Καθαριότητας στο Σωματείο Εργατοτεχνιτών της Υπηρεσίας Καθαριότητας


Η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας, κα. Ελένη Δάβαρη, απαντάει στην ανακοίνωση του ΣΕΡΔΑΠ. Αναλυτικά:

«Ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας έχω να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:

1)Αρχικά, την Παρασκευή 11.03.2022 δόθηκε στους εργαζομένους άμεσα απάντηση του Δημάρχου στους «τρεις όρους που έχουν θέσει προκειμένου να ξαναβγούν κανονικά στους δρόμους», οι οποίοι μόνο όροι δεν χαρακτηρίζονται. Ίσως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τελεσίγραφα με απειλητική προδιάθεση.

2)Σχετικά με το ότι οι εργαζόμενοι απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση, διεκδικώντας μεταξύ άλλων τα δεδουλευμένα τους, καλό είναι να γνωρίζετε όπως γνωρίζουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ότι τα δεδουλευμένα μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου όλα τα έτη και με όλες τις Δημοτικές Αρχές, σε αναμονή έγκρισης του προϋπολογισμού πληρώνονται μετά την έγκρισή του.

Τα δεδουλευμένα μηνός Ιανουαρίου 2022 κατατέθηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας στο πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου. Η επεξεργασία τους προκειμένου να ενταλματοποιηθούν, που αφορά περί τα 160 άτομα, απαιτεί εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση των μισθοδοτικών καταστάσεων και υπογραφή τους από τους ενδιαφερόμενους.

Με την πληρωμή των μισθών στις 24.03.2022. θα καταβληθούν και όλα τα ανωτέρα δεδουλευμένα (Νοέμβριος 2021-Δεκέμβριος 2021 και Ιανουάριος 2022). Συνεπώς ο χρόνος αποπληρωμής του Ιανουαρίου 20-22 είναι ενάμιση μήνας.

3)Μήπως θα ήταν καλό τελικά να αναζητηθούν οι πραγματικοί λόγοι που «κάποιοι» εργαζόμενοι οδηγούν τους δημότες της πόλης μας σε αυτή την κατάσταση;

Παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.



Η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαρότητας

Ελένη Δάβαρη

Νεότερη Παλαιότερη