Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Συμβασιούχοι των ΠΑΙΣΔΑΠ - Οι απειλές συνεχίζονται

Μετά την παταγώδη αποτυχία του δημάρχου να διαχειριστεί την πρόσφατη κακοκαιρία και την δημόσια προβολή της ανεπάρκειάς του από όλα τα μέσα ενημέρωσης με πανελλαδική εμβέλεια, βρήκε πάλι την ευκαιρία να ξεσπάσει για άλλη μία φορά στους εργαζομένους ορισμένου χρόνου των ΠΑΙΣΔΑΠ. Είναι νωπές οι μνήμες που ο Δήμαρχος απειλούσε με καταλογισμό τα μέλη του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ αν καταψήφιζαν την εισήγηση της διακοπής των συμβάσεων. Τότε που αποκαλούσε δημόσια τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ «συμμορία» και «χαραμοφάηδες» καλώντας την Ελληνική Αστυνομία.

Μετά από εκείνη την αποτυχημένη απόπειρα να τερματίσει τις συμβάσεις των εργαζομένων, και αφού ξαναχτύπησε εκδικητικά αρνούμενος να συνομολογήσει στην αγωγή που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, επανέλαβε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις απειλές ότι θα παρασταθεί εναντίον των εργαζομένων στο δικαστήριο.

Για να προστατεύσει είπε την νομιμότητα και τον εαυτό του από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος!!! Επιλεκτικά, έκανε το αντίθετο σε περιπτώσεις εργαζομένων ορισμένου χρόνου ολίγων μηνών!!!

Και αρνείται να κάνει το ίδιο για τους συγκεκριμένους εργαζομένους που περισσότερο από 10 χρόνια, με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων στηρίζουν την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Η αναγκαιότητα αυτή είναι αυταπόδεικτη και επιβεβαιώνεται από τα αριθμητικά δεδομένα του Δήμου μας, επιβάλλεται μάλιστα λόγω των συνθηκών και της έξαρσης της πανδημίας και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Χωρίς καμία λογική, παραβιάζει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τον άδειασε και η δική του παράταξη, αρνούμενος να αναγνωρίσει ότι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επικαλούμενος ότι είναι υπεράριθμοι. Αδιαφορεί για μία ακόμη φορά για τις ανάγκες της πόλης και την φροντίδα των παιδιών μας.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους ξεχωριστά, να στηρίξουμε το αίτημα των εργαζομένων για να σταματήσει η ανασφάλεια και η ομηρία τους για το εργασιακό τους μέλλον.

Να προτάξουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας και να σταθούμε απέναντι στην αυθαιρεσία, στην επιλεκτική στάση και στην παραβίαση της λογικής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη