Ο Δήμος Γλυφάδας τεμαχίζει και μοιράζει για το τζάκι τα σπασμένα κλαδιά! Να το κάνουμε κι εμείς

Ο Δήμος Γλυφάδας ανάβει τα τζάκια σε όλα τα σπίτια της πόλης με δωρεάν διανομή ξυλείας σε όλους τους Γλυφαδιώτες, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η χιονοκαταιγίδα άφησε πίσω της πολλά σπασμένα δέντρα και κλαδιά αλλά ο Δήμος Γλυφάδας δεν αφήνει τίποτα «να πέσει κάτω». 

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου όλα τα σπασμένα δέντρα και κλαδιά τεμαχίζονται προκειμένου να διανεμηθούν στους κατοίκους για να τους ζεστάνουν τις κρύες μέρες του χειμώνα. «Τι να κάνουμε με τα πολλά δέντρα και κλαδιά που μαζέψαμε από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Γλυφάδας, αφού τα έριξε η σφοδρή κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας; 

Αντί να τα πετάξουμε σε έναν τεμαχιστή, επιλέγουμε την πιο ουσιαστική και χρήσιμη λύση: 

Όλα τα δέντρα και κλαδιά ήδη τεμαχίζονται, με ευθύνη του Δήμου μας, και θα διανεμηθούν δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και κατοίκους της πόλης μας, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τις πολλές κρύες ημέρες που έχει ακόμα αυτός ο χειμώνας», τονίζει ο κ. Γιώργος Παπανικολάου. 

Και προσθέτει: «Όποιος δημότης ή κάτοικος της πόλης μας επιθυμεί, μπορεί να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα που βλέπετε εδώ και στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί του για να παραλάβει όσα ξύλα χωράνε στο πορτ μπαγκάζ ενός επιβατικού αυτοκινήτου. Τα ξύλα θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αλλά το σχέδιο που βάλαμε μπροστά θα συνεχιστεί, με νέες διανομές, όταν έχουμε επαρκείς ποσότητες από όλα τα κλαδέματα που συγκεντρώνουμε καθημερινά από όλη τη Γλυφάδα». 

Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Γλυφάδας και μάλιστα σε μια εποχή που το υψηλό ενεργειακό κόστος καθιστά ακριβό το ζέσταμα ενός σπιτιού, πόσο μάλλον στην Αγία Παρασκευή όπου οι συνθήκες δεν είναι όπως στην παραθαλάσσια Γλυφάδα. Μήπως θα μπορούσε κι ο δικός μας Δήμος να κάνει κάτι αντίστοιχο διότι κυκλοφορώντας έξω διαπιστώνει κανείς ότι η ξυλεία που έχει εναποτεθεί στα πεζοδρόμια δεν είναι ευκαταφρόνητη.

Νεότερη Παλαιότερη