Ενημέρωση από τον ΓΣΑΠ για τις εξελίξεις που αφορούν το προπονητήριο


Όπως είναι γνωστό ο Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής - ΓΣΑΠ, εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια, προβάλλει το αίτημα ανέγερσης ενός κλειστού γυμναστηρίου ικανού να φιλοξενεί τις προπονήσεις των ομάδων μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου σάλας, χωρίς διεξαγωγή αγώνων, για τον απλούστατο λόγο ότι τα δύο κλειστά γήπεδα που διαθέτει η πόλη δεν επαρκούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της νεολαίας της Αγίας Παρασκευής. Ο χώρος που προτείναμε είναι ο αθλητικός χώρος του Πάρκου Στ. Κώτσης, που πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.


Τον στόχο αυτόν υιοθέτησαν όλα τα σωματεία στην Ημερίδα Αθλητισμού που διοργανώσαμε στις 22.03.19 και τον πρόβαλαν σαν αίτημα ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Στην πορεία την επιδίωξη αυτού του στόχου μείναμε να την κυνηγάμε μόνο ο ΓΣΑΠ και η ΑΕΑΠ (βόλεϊ). 

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, παρά τις αρχικές υποσχέσεις του Δημάρχου, το προπονητήριο έμπλεξε στα γρανάζια της Τεχνικής Υπηρεσίας και κατέληξε στο Στ. Κώτσης να προταθεί ένα κλειστό γυμναστήριο υπόσκαφο – δηλαδή υπό την γη – το οποίο είναι βέβαιο, ότι δεν θα γίνει ποτέ, λόγω απαγορευτικού κόστους!

Για την αθλούμενη νεολαία προτάθηκε να γίνει στο Γ Λύκειο μία φούσκα ή αν θέλετε ένα μπαλόνι ή επί το επιστημονικότερο ένας «αεροϋποστηριζόμενος θόλος», σαν αυτός του Χολαργού , που τον πήρε ο πρόσφατος χιονιάς και τον κατάντησε όπως στην φωτογραφία:


Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που κατέρρευσε η φούσκα του Χολαργού. Η πρώτη ήταν με την «Μήδεια», την περσινή κακοκαιρία!
Τώρα όμως σκίστηκε και η τέντα από τις μπασκέτες που καταπλάκωσε!

Μετά την απόρριψη της πρότασης Ζορμπά από το Δημοτικό Συμβούλιο και την σχολική κοινότητα , η ΈΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στον ΓΣΑΠ και στην ΚΑΠ, ώστε να διαμορφωθεί μία κοινή πρόταση και αυτή ήταν η φούσκα να εγκατασταθεί στο Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων. Η κοινή αυτή πρόταση συζητήθηκε με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και την Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα να έχουμε την συναίνεση των περισσοτέρων( η παράταξη των «Αλλάζουμε» την δέχθηκε με επιφυλάξεις) και από ότι εκτιμάμε η Δημοτική Αρχή την δέχτηκε μη έχοντας τίποτε καλύτερο να προτείνει.

Από την μεριά του ΓΣΑΠ, εκτιμώντας ότι αν γίνει κάτι, αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την κοινή δράση των ενδιαφερομένων φορέων, στους οποίους επιτέλους με χαρά βλέπουμε να συμμετέχει ενεργά η ΚΑΠ και κυρίως η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, συμφωνήσαμε με την πρόταση να γίνει ο θόλος στα Πευκάκια, υποχωρώντας από την βασική μας θέση «ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΡΙΟ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ».


Ας περιμένουμε λίγο ακόμα!

Φυσικά δεν θέλουμε έναν θόλο που σε κάθε χιονιά θα πέφτει στα κεφάλια των
παιδιών μας!

Αγία Παρασκευή 03.02.22



Βαγγέλης Κακοσούρης             Γιώργος Καράμπελας
            Πρόεδρος ΓΣΑΠ                     Γενικός Γραμματέας ΓΣΑΠ

Νεότερη Παλαιότερη