Πρώτη κόντρα για τα δημοτικά τέλη - Έντονη αντιπαράθεση στη συνεδρίαση που δεν έγινε

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία επρόκειτο να συζητηθούν και τα δημοτικά τέλη για το 2022, βήμα απαραίτητο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για την έγκαιρη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς. 

Οι τέσσερις εκ των έξι αντιπολιτευομένων παρατάξεων, η μείζονα αντιπολίτευση του κ. Σταθόπουλου, η ελάσσονα του κ. Οικονόμου και οι παρατάξεις των κ.κ. Μυλωνάκη-Μουστόγιαννη, με βάση τα όσα ανέφεραν τόσο η πρόεδρος του Σώματος, Εφη Καψοκεφάλου, όσο και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, έφεραν δική τους πρόταση για τη διαμόρφωση των τελών. Ωστόσο ενώ ήταν παρόντες στην αίθουσα αποχώρησαν πριν τη συνεδρίαση παρά τη δέσμευση της προέδρου να συζητηθούν και να τεθούν προς ψηφοφορία αμφότερες, εφόσον τα αρμόδια στελέχη του Δήμου που ήταν παρόντα διαβεβαίωνουν ότι για τη νομιμότητα και της εναλλακτικής πρότασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαμιχαήλ, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τη μείζονα αντιπολίτευση, φαίνεται ότι διαφοροποιήθηκε αφού αναγνώστηκε στους παρόντες της συνεδρίασης.

Η κ. Καψοκεφάλου δήλωσε:

«Ετέθη θέμα στις 14:30 τηλεφώνημα από τον κύριο Οικονόμου προς εμέ εάν θα συζητηθεί η εναλλακτική πρόταση αντιπολίτευσης. Εκείνη την ώρα είχα φύγει από το Δημαρχείο εργαζόμουν και δεν είμαι σε θέση ούτε να τη διαβάσω. Τη διάβασα μετά από λίγο, μίλησα με τον δήμαρχο κι είπαμε το απόγευμα, δημόσια, θα συζητήσουμε το θέμα και θα ζητήσουμε από την κ. Δράκου να μας πει αν η εναλλακτική έχει ό,τι προβλέπεται, λογιστικά αν είναι νόμιμη, προκειμένου να είναι μπορεί να μπορέσει να συζητηθεί. Αυτό δεν άρεσε στον κ. Οικονόμου, στον κ. Σταθόπουλο, στον κ. Μυλωνάκη και στον κ. Μουστόγιαννη οι οποίοι ήθελαν εδώ και τώρα να δεσμευτώ και όχι δημόσια παρουσία όλων και έτσι αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να μην μπορέσει να γίνει συνεδρίαση.

Προφανώς βγήκαμε έξω εγκαίρως στις 18:15 και τους είπαμε ότι και οι δύο θα συζητηθούν, θα πάνε στον ελεγκτή νομιμότητας ο οποίος και θα αποφασίσει [...] Αυτό δεν άρεσε, είχαν ήδη ξεσηκωθεί να φύγουν και επομένως δεν έγινε η σημερινή συνεδρίαση».

Στη συνέχεια και πριν κλείσει η διαδικασία, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς έκανε μια δήλωση όπου ανέφερε:

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι παρατάξεις του κ. Σταθόπουλου, του κ. Οικονόμου, του κ. Μυλωνάκη και ...εντάξει ο κ. Μουστόγιαννης μόνος του είναι, αν θεωρείται παράταξη, είναι μια παράταξη, λάκισαν, έτσι το λένε στο χωριό, από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις που είχαν κι από την πρόεδρο κι από εμένα ότι και οι δύο προτάσεις, και η εναλλακτική και η δική μας  η της διοίκησης που πέρασε χθες από την οικονομική επιτροπή, θα συζητιόνταν, θα ψηφιζόταν οποία ψηφιζόταν, και ο ελεγκτής ,όπως σας είπε κι η πρόεδρος, της νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη θα αποφάσιζε εάν η πρόταση την οποία έφερε η αντιπολίτευση η οποία πιθανότατα να έπαιρνε και την πλειοψηφία με το νόμο της απλής αναλογικής, παρ' όλα αυτά, τη διαβεβαίωση σηκώθηκαν και έφυγαν και δεν προσήλθαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Λυπηρά γεγονότα. Το θέμα είναι ότι πώς μπορούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ακραίες θέσεις να συνεργάζονται με ανθρώπους που θέλουν να λέμε ότι είναι προοδευτικοί. Λυπάμαι πάρα πολύ. Αύριο θα γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των δημοτικών τελών τουλάχιστον μόνο. Γιατί πρέπει οπωσδήποτε τα δημοτικά τέλη να προχωρήσουν για να μπορέσει να προχωρήσει ο προϋπολογισμός του δήμου, να προχωρήσει παρακάτω ο Δήμος. Πιθανόν, πιθανόν στο μυαλό τους αυτοί οι κύριοι, εξαιρείται η παράταξη του κ. Γκιζιώτη, η Λαϊκή Συσπείρωση και του κ. Αντωνίου, το Φυσάει Κόντρα, έχουν άλλες απόψεις επί αυτών των θεμάτων, πάντα τις είχατε, δε φεύγατε από το Δημοτικό Συμβούλιο ποτέ, όποιος και να ήταν δήμαρχο, το λέω για να μην δημιουργηθούν ερωτήματα, πιθανώς στο μυαλό τους έχουνε να εμποδίσουν να προχωρήσει ο προϋπολογισμός του δήμου για να πάρουν πολιτικά οφέλη να μην προχωήσει το έργο της Δημοτικής Αρχής. Ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής θα προχωρήσει είτε το θέλουν αυτοί οι τέσσερις, είτε δεν το θέλουν. Θα απολογηθούν σε σας, όχι σε μένα.

Τελικώς η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στις 15:30.

Νεότερη Παλαιότερη