Γ. Σταθόπουλος: Πάλι για το κολυμβητήριο, που θέλουμε πολύ να γίνει

Ειλικρινά είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνει κάποιος διάλογο με τον Β. Ζορμπά και αυτή είναι διαπίστωση πολλών πλέον (τελευταία παραδείγματα ο εμπαιγμός των Γονέων και των παιδιών της πόλης μας, όπως και όσα είπε στον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού).

Αναρωτιέμαι μάλιστα ποιος γράφει τις ανακοινώσεις-απαντήσεις του που, ως συνήθως, είναι γεμάτες οξύτητα και αναλήθειες. Έτσι, σχολιάζοντας την ανακοίνωση μου, όπου έκανα κριτική και παρουσίασα τις θέσεις μας για το Κολυμβητήριο, αποφεύγει αφενός να απαντήσει στα επίδικα ερωτήματα και αφετέρου ψεύδεται ασύστολα.

Ρωτάμε λοιπόν και ζητάμε να απαντήσει καθαρά και ξάστερα:

 1. Σταμάτησε, ο ίδιος ο Β. Ζορμπάς, την δημοπράτηση ολοκλήρωσης του Κολυμβητηρίου το 2013 και μάλιστα στο στάδιο του ανοίγματος των προσφορών των Εταιρειών που συμμετείχαν; Ναι η Όχι; Μπορεί να μας εξηγήσει σε τι ωφέλησε την πόλη και γιατί δεν έκανε τίποτα μετά;

 2. Ο ίδιος δεν είναι που παρουσίασε, δυο χρόνια πριν τις εκλογές του 2019, σχέδιο με κολυμβητήριο στα Πευκάκια;

 3. Ψηφίσαμε όλοι ομόφωνα, μαζί και ο ίδιος (παρών μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση) στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης/2/2018 έγκριση εκπόνησης μελέτης αποπεράτωσης κολυμβητηρίου διαστάσεων 33x25 m. Ναι η Όχι;

 4. Γνωρίζει ότι εμείς, πριν την ψήφιση αυτή, εκπονήσαμε μελέτη βιωσιμότητας την οποία παρουσιάσαμε δημόσια; Η μελέτη είναι εξαιρετική και υπάρχει στην Τεχνική Υπηρεσία. Την έχει δει;

 5. Έχει κάνει εκείνος αντίστοιχη μελέτη βιωσιμότητας για κολυμβητήριο με πισίνα 50mx25m;

 6. Τι οικονομικό κόστος θα έχει ετήσια για το Δήμο η λειτουργία ενός τέτοιου ενεργοβόρου κολυμβητηρίου και πόσους υπαλλήλους απαιτεί; Θα «ματώνετε» μου είπε πρόσφατα Δήμαρχος Δήμου της Αττικής αν κάνετε κολυμβητήριο με πισίνα 50m.

 7. Το κολυμβητήριο σταμάτησε δυο μάλιστα φορές, στο Συμβούλιο επικράτειας λόγω των θέσεων στάθμευσης, Ναι η Όχι;

 8. Θεωρεί ότι (έστω και τώρα) δεν οφείλει να συγκαλέσει σύσκεψη παρατάξεων και Τεχνικής Υπηρεσίας για να παρουσιάσει το σχέδιο του;

Συνοψίζω:

Αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για να ολοκληρωθεί το κολυμβητήριο και γι’ αυτό το περιφράξαμε, φυτεύσαμε, φτιάξαμε όμορφα τα πέριξ πεζοδρόμια και κυρίως κάναμε ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ για πισίνα 25x33 μέτρα με υπόγειο πάρκινγκ 34 θέσεων. Γιατί σεβόμαστε την περιοχή αλλά και τα οικονομικά του Δήμου μας.

Ποτέ δεν φύγαμε από αυτή τη προσπάθεια ούτε όταν ο Β. Ζορμπάς «θα» το γκρέμιζε, ούτε όταν «θα» το έκανε στα Πευκάκια, ούτε όταν «θα» έκανε κοινό κολυμβητήριο με τον γειτονικό Δήμο Παπάγου - Χολαργού.

Όλες αυτές οι ανοησίες, ευτυχώς διαψεύστηκαν από την ίδια τη ζωή.

Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την μεταστροφή του παρότι έγινε με μεγάλη καθυστέρηση.

Το τελευταίο, όμως, σενάριο του (γιατί περί σεναρίου πρόκειται) έχει σοβαρά προβλήματα, όχι νομιμότητας καταρχάς (το επιτρέπει ο νόμος), αλλά σοβαρότητας και αυτό για τρεις βασικούς λόγους:

 1. Τα κολυμβητήρια με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 50μ προκαλούν μεγάλα έξοδα στους Δήμους, δεν είναι βιώσιμα και εξαιτίας αυτού του λόγου δεν κατασκευάζονται πλέον.

 2. Δεν επιτρέπεται, δεν είναι φρόνιμο και ηθικό να μην προβλέπονται χώροι στάθμευσης. Μια ολόκληρη περιοχή η Νέα Ζωή θα επιβαρύνεται καθημερινά.

 3. Δεν είναι επίσης ηθικό, αλλά δείχνει και μεγάλη επιπολαιότητα, να μην υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας.

Εν κατακλείδι:

Διαφωνούμε σφόδρα με την προτεινόμενη λύση 50x25m, που θεωρούμε επιπλέον ότι θα έχει και προβλήματα αδειοδότησης και προτείνουμε πισίνα 33x25m με υπόγειο πάρκινγκ.

ΥΓ:

Μόνο έργα της θητείας μας, βλέπει η Αγία Παρασκευή! Και θα περιμένει πολύ για τα «δικά σας»

Νεότερη Παλαιότερη