Κάλεσμα στην κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας σήμερα από τον Δημοκρατικό Γυναικείο Σύλλογο Αγίας Παρασκευής


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Δημοκρατικού Γυναικείου Συλλόγου Αγίας Παρασκευής

Τετάρτη 7 Απρίλη Παγκόσμια Μέρα Υγείας


Αγωνιστικά ετοιμάζονται να τιμήσουν την 7η Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, τα Σωματεία των υγειονομικών, με πολύμορφες δράσεις.

Στα πλαίσια αυτά ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (μέλος της ΟΓΕ), σας καλεί να συμμετάσχετε στη Μέρα διεκδίκησης και δράσης για την Υγεία, στην κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 7/4 και ώρα 10 π.μ,

Διεκδικούμε:

-Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

-Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων, με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού ( ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας.

-Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών και των διαγνωστικών εργαστηρίων.

-Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας σε σχολεία και πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

Το Δ.Σ του Δημοκρατικού Γυναικείου Συλλόγου Αγίας ΠαρασκευήςΝεότερη Παλαιότερη