Τι προτείνουν οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ για τον έγκαιρο σχεδιασμό της νέας σχολικής χρονιάς στους ΠΑΙΣΔΑΠ

 
Ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη σωστή προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και την απασχόληση των μικρών κατοίκων της πόλης, κατέθεσε η εκπρόσωπος της παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ στο Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ), δημοτική σύμβουλος Άννα Γάκη.


Ειδικότερα, η κ. Γάκη πρότεινε να απευθυνθεί άμεσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σχολικό έτος 2021-2021στους δημότες και κατοίκους της πόλης, προκειμένου να δηλώσουν τα βασικά στοιχεία τους (ηλικία, διευθύνση, ποιον παιδικό σταθμό προτιμούν, εισόδημα, επάγγελμα κ.λπ.), έτσι ώστε να έχουν ο Δήμος και οι ΠΑΙΣΔΑΠ έγκαιρα μια πρώτη εικόνα για τις ανάγκες που προκύπτουν, προκειμένου να κάνουν τον σωστό προγραμματισμό σχετικά με τη χωροθέτηση, αλλά και την αξιοποίηση του προσωπικού.

Επίσης, η δημοτική σύμβουλος των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ζήτησε να ξεκινήσει από τώρα ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα, δηλαδή όταν θα ανοίξουν και πάλι οι παιδικοί σταθμοί, σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφάλειας απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού (π.χ. προγραμματισμός τεστ ανίχνευσης για το προσωπικό, εφοδιασμός με κατάλληλα μέσα προφύλαξης κ.ά.).

Παράλληλα, η κ. Γάκη κατέθεσε πρόταση για την αξιοποίηση του χρονικού διαστήματος που είναι κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, με στόχο τα παιδιά να διατηρήσουν την επαφή με το εκπαιδευτικό προσωπικό, μέσα από διαδικτυακά παιχνίδια, ανάγνωση παραμυθιών κ.λπ.

Τις προτάσεις τη δημοτικής συμβούλου μετέφερε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Γιάννης Μυλωνάκης, και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού των ΠΑΙΣΔΑΠ.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο κ. Μυλωνάκης σχολίασε:

«Ο έγκαιρος σχεδιασμός-προγραμματισμός έχει αποδειχθεί η "αχίλλειος πτέρνα" των διοικήσεων του Δήμου τα τελευταία χρόνια, με τα αποτελέσματα να τα βλέπουμε καθημερινά μέσα από τις δυσλειτουργίες του συνόλου σχεδόν των δημοτικών δομών. Ως ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έχουμε αποδείξει ότι για εμάς ουσία έχει όχι μόνο η κριτική στις ελλείψεις και παραλείψεις της δημοτικής αρχή, αλλά και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών και πολιτών της Αγίας Παρασκευής.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία που ανέλαβε η δημοτική μας σύμβουλος Άννα Γάκη έρχεται να συμβάλλει στον καλύτερο προγραμματισμό σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των παιδικών σταθμών από τη νέα περίοδο και ταυτόχρονα προτείνει τρόπους και διεξόδους για τους μικρούς μας κατοίκους αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να υιοθετήσει άμεσα τις προτάσεις της παράταξής μας και, κυρίως, να προχωρήσει στην εφαρμογή τους στην πράξη».
Νεότερη Παλαιότερη