Κάλεσμα Δημάρχου προς Δημοτικές παρατάξεις για στήριξη του αγώνα ανέγερσης του νέου δημαρχείου


Χθες, ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες για την ανέγερση του Δημαρχείου της πόλης, στον χώρο που έχει χαρακτηρισθεί για τον σκοπό αυτό πριν από αρκετές δεκαετίες. Ένα έργο μακράς πνοής απαραίτητο στην πόλη, για το οποίο εργάστηκαν πολλές Δημοτικές Αρχές, αρχίζει να λαμβάνει σάρκα και οστά επί της θητείας μου. Το ιδιόκτητο, πλέον,  Δημαρχείο,  θα διαθέτει υπόγειους χώρους στάθμευσης, χώρους πολιτισμού-θέατρο, θα στεγάσει το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου εξυπηρετώντας τους πολίτες και θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500.000 ευρώ ετησίως, από ενοίκια που καταβάλλονται σήμερα σε ενοικιαζόμενους χώρους.

Ανάμεσα στις εργασίες που απαιτούνται για την θεμελίωση, είναι και η κοπή πεύκων που βρίσκονται στον χώρο. Ενέργεια η οποία προβλέπεται από την υπ΄αριθμ. 162/2013 άδεια οικοδομής. Δεν είναι ευχάριστη, για όλους μας, η κοπή των πεύκων, είναι όμως αναγκαστική. Να τονίσω, ότι προβλέπεται η φύτευση στον χώρο 100 νέων δένδρων, επιπλέον του γεγονότος ότι το δώμα του κτιρίου θα είναι πράσινο βιοκλιματικό.

Τις εργασίες, καθ΄όλα νόμιμες και με τις απαραίτητες άδειες, επιχείρησε να σταματήσει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία διαμένει πλησίον του χώρου, καλώντας την Αστυνομία και δηλώνοντας ότι θα υποβάλει μηνύσεις, προφανώς για να ακυρώσει το έργο.

Ως Δήμαρχος της πόλης, καλώ τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που έως αυτή τη στιγμή περιέργως σιωπούν, να συστρατευθούν στον αγώνα για την ανέγερση του Δημαρχείου, καταδικάζοντας δημόσια τέτοιες ενέργειες, που σκοπό έχουν το πισωγύρισμα.


Βασίλης Ζορμπάς

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής 

Νεότερη Παλαιότερη