Αγία Παρασκευή η πόλη μας: Μια πρώτη θετική εξέλιξη, μετά από καιρό

 

Υπερψηφίστηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2021. Να σημειωθεί ότι η συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού, αποτελεί την κορυφαία ετήσια πολιτική πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού κρίνεται και αποφασίζεται το έργο που θα παραχθεί προς όφελος της πόλης.

Είχε  προηγηθεί, από τον Σεπτέμβριο του 2020,  μια σειρά πρωτοβουλιών  του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, προς όλες τις παρατάξεις, για να βρεθεί κοινός τόπος, για έναν Προϋπολογισμό  όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. Τελικώς, μετά από διαβούλευση των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, στις 26ης Ιανουαρίου 2021, ο σκοπός επιτεύχθηκε με την αμοιβαία θετική και συναινετική στάση όλων.

Είναι η πρώτη φορά που Προϋπολογισμός του Δήμου ψηφίστηκε ομόφωνα. Η παράταξή μας, η οποία επιδιώκει έμπρακτα την συναίνεση και την συνεργασία από την αρχή της  θητείας της ως Δημοτική Αρχή, θεωρεί ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια πρώτη πολύ θετική εξέλιξη για τα τοπικά δρώμενα. Αποδεικνύεται ότι  οι διάφορες μικροπολιτικές ή προσωπικές  σκοπιμότητες μόνο προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου προκαλούν ενώ όταν υπερισχύει η λογική και η θέληση για επίδειξη συναίνεσης, μόνο θετικά αποτελέσματα παράγονται. Eλπίζουμε ότι  είναι η απαρχή και άλλων συναινετικών πράξεων στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και επιζητούν λύσεις το ταχύτερο.

Δημοτική παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Νεότερη Παλαιότερη