Κωνσταντίνος Τσιαμπάς: Επιτέλους να ρυθμιστεί το σωστό άναμμα και σβήσιμο του οδοφωτισμού της πόλης

 - Το άναμμα και το σβήσιμο  του χαμηλού δημοτικού φωτισμού ρυθμίζεται με βάση την μεγαλύτερη νύκτα  (21 Δεκ.) και την μικρότερη (21 Ιουν.), σε τακτά χρονικά διαστήματα καθότι έχουμε ημερήσια αλλαγή (συν/πλην), από ένα έως δύο λεπτά, ανάλογα με την εποχή, κάτι που δεν κάνει η Διοίκηση του Δήμου :  

 
α. Από 21 Δεκ 2019 που άρχισε να μικραίνει η νύκτα, ο χαμηλός φωτισμός άναβε νωρίτερα και σταδιακά έφθασε αρχές Ιουνίου 2020, να ανάβει περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα, με πολλαπλές συνέπειες. Η ρύθμιση έγινε μετά από έντονες και συνεχείς   παρεμβάσεις.

β. Στις 25 Σεπ. 2020 επανήλθα με δημοσίευση και  υπενθύμισα ότι ο χαμηλός φωτισμός άναβε 1 ώρα και 45 λεπτά αργότερα (δηλ. νύκτα), δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια των δημοτών και έγινε  εκ νέου ρύθμιση.

γ. Επανέρχομαι σήμερα,  με νέα ανακοίνωση  ελπίζοντας ότι επιτέλους η Διοίκηση θα οργανώσει  το σωστό άναμμα και σβήσιμο του χαμηλού φωτισμού καθότι χθες (25/1 /2021) άναψε 45΄ νωρίτερα (χαμηλός φωτισμός 17.15, κολώνες ΔΕΗ 18.00).

- Για ένα Δήμο με 100 περίπου ΠΥΛΑΡ (πίνακες) και 3 ικανότατους ηλεκτρολόγους,  μόνιμους  υπάλληλους, με σωστή οργάνωση και στοιχειώδη ενδιαφέρον εκ μέρους της διοίκησης, θα ήταν μια απλή δραστηριότητα αλλά δυστυχώς διαπιστώνεται ότι η οργάνωση και ο προγραμματισμός αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών, δεν είναι η κυρίαρχη ενασχόληση της Διοίκησης.

Κύριοι Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε τεχνικών  υπηρεσιών

- Η επί πλέον κατανάλωση ρεύματος, λόγω κακής ρύθμισης, από τα περίπου 2000 και πλέον φωτιστικά χαμηλού φωτισμού, είναι Σημαντική και Αδικαιολόγητη σπατάλη.

- Το επαναλαμβανόμενο λάθος/παράλειψη/αδιαφορία παύει να θεωρείται σύμπτωση, αλλά αδιαφορία προς τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, έλλειψη οργάνωσης και αδυναμία διοικήσεως. "Το δις  εξαμαρτείν  ουκ ανδρός Σοφού"  λέει ο λαός μας  φαντάσου το συνεχές!!!

Προτείνουμε το αυτονόητο

α.  Επειδή από τις πράξεις σας,  φαίνεται ότι δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε την καθημερινότητα του Δήμου μεταξύ των οποίων και την εύρυθμη λειτουργία του χαμηλού Δημοτικού Φωτισμού, βρείτε άλλες λύσεις εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία ΒΑΛΤΕ φωτοκύτταρα.

β.  Να αντικαταστήσετε τους παλιούς προβολής που υπάρχουν στις διάφορες εγκαταστάσεις του Δήμου, με νέας τεχνολογίας ίδιας φωτεινότητας αλλά μικρής  κατανάλωσης.   

γ.  Στους δρόμους που ο χαμηλός φωτισμός φωτίζει όχι μόνο το πεζοδρόμιο αλλά  και το οδόστρωμα, να αφαιρεθούν οι λάμπες από τις κολώνες της ΔΕΗ,  είναι πλεονασμός, το έκανα ως Αντιδήμαρχος   στην "Ελευθερίου Βενιζέλου".

δ. Εάν υλοποιήσετε  την προεκλογική σας δέσμευση  και αντικαταστήσετε τον δημοτικό φωτισμό με φωτιστικά LEDL, όπου υπάρχει χαμηλός φωτισμός που καλύπτει και το οδόστρωμα να αντικαταστήσετε μόνο αυτόν και να αφαιρέσετε   τις λάμπες από τις  κολώνες της ΔΕΗ.
 
"Ποτέ δεν θα γίνεις αυτό που θέλεις και  υπόσχεσαι αν συνεχίσεις να κατηγορείς τους άλλους για αυτό που είσαι τώρα"


Ο
Επικεφαλής της Παράταξης
Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Νεότερη Παλαιότερη