Το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ - Τι ώρα θα κλείνουν


Τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 μ.μ. από τη Δευτέρα και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, δεν θα ανοίξουν, είπε στην ΕΡΤ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή, είπε ο κ. Παπαθανάσης και διευκρίνισε πως σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 μ.μ. και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00 μ.μ..

Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του λοκντάουν.

Απαντήσεις για το τι θα ισχύσει με τα νέα μέτρα, έδωσε αναλυτικά ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Για τα νέα μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ. ο κ. Σταμπουλίδης, ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες delivery και take away, θα λειτουργούν κανονικά μετά τις 9 το βράδυ.

Αν κάποιος για παράδειγμα, πάει στην εργασία του μπορεί να πάρει κάτι να φάει.

Τα σούπερ μάρκετ δεν θα ανοίξουν την Κυριακή και θα κλείνουν στις 20:30 μ.μ..

Ο κ. Σταμπουλίδης, σημείωσε δε, ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να ανοίξει και νωρίτερα μετά τις 5:30 το πρωί.

Για την αγορά των Χριστουγέννων υπογράμμισε, ότι πρέπει να περιμένουμε την καλυτέρευση των δεικτών στην κοινή προσπάθεια αναχαίτισης του ιού στην κοινότητα και τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις στο τέλος του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, υπενθύμισε ότι οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές και θα εορταστούν μόνο ανάμεσα στα μέλη που ζουν στο ίδιο σπίτι.

Για την παροχή βοήθειας μετά τις 9 το βράδυ και τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για αυτό το θέμα, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι θα απαντηθούν όλα τις επόμενες μέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
 

protothema.gr
Νεότερη Παλαιότερη