Γιάννης Μυλωνάκης: Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην καθαριότητα

 


Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα στην καθαριότητα

Ζητούμε άμεση σύγκληση διαπαραταξιακής συνάντησης υπό τον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Γιάννης Μυλωνάκης, βρέθηκε το πρωινό της Τετάρτης 21/10/2020 στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να ενημερωθεί από την έκτακτη γενική συνέλευσή τους για το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη μη καταβολή των υπερωριών τους.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εδώ και μήνες δεν τους έχουν καταβληθεί οι αμοιβές για την υπερωριακή απασχόλησή τους και, ως εκ τούτου, από την Πέμπτη 22/10 αποφάσισαν να απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία (βραδινά, Σαββατοκύριακα), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, να προχωρήσουν σε απεργία.

Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, την οποία παρακολουθούσε… εξ αποστάσεως η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Δάβαρη -η οποία δεν μπήκε στον «κόπο» να μεταφέρει τη θέση της δημοτικής αρχής- φάνηκε ότι το πρόβλημα της μη καταβολής των υπερωριακών αμοιβών στους εργαζόμενους οφείλεται σε εμπλοκή μεταξύ της Οικονομικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, στην οποία ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς τηρεί στάση «Πόντιου Πιλάτου», με τις συνέπειες να βαρύνουν τους ίδιους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Επειδή εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποτραπεί το ενδεχόμενο να βρεθεί η Αγία Παρασκευή με όγκους απορριμμάτων στους δρόμους -σε μια περίοδο ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- η δημοτική παράταξη ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ καλεί τον δήμαρχο να συγκαλέσει… χθες διαπαραταξιακή συνάντηση, προκειμένου να δοθεί άμεσα ικανοποιητική λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει θα βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο.

«Ως ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έχουμε δείξει ότι πρώτα απ’ όλα βάζουμε το συμφέρον των συνδημοτών μας. Για το θέμα που ανέκυψε με τις υπερωριακές αμοιβές των εργαζομένων στην καθαριότητα και το οποίο απειλεί να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη, σίγουρα έχει ευθύνες η δημοτική αρχή του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά. Ωστόσο, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την αποχή ή ακόμη και την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημά τους να πληρωθούν για την εργασία τους» δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης, Γ. Μυλωνάκης, και προσθέτει:

«Καλούμε άμεσα τον δήμαρχο να συγκαλέσει διαπαραταξιακή συνάντηση, όπου -εκτός από το συγκεκριμένο θέμα- θα συζητηθούν και όλα τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της καθαριότητας του Δήμου, τα οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με επικίνδυνο εφησυχασμό».

Νεότερη Παλαιότερη