Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Να απελευθερωθεί ΑΜΕΣΑ ο 14χρονος μαθητής που συμμετείχε σε μαθητική κινητοποίηση

Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη η μεγαλειώδης συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα από μαθητές, φοιτητές, γονείς και εργαζόμενους στο Δημόσιο που διεκδικούσαν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, συνοδεύτηκε από το απαράδεκτο κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος διαδηλωτών και ιδιαίτερα απέναντι στους μαθητές μέσω της οργανωμένης επιχείρησης παρεμπόδισης της συγκέντρωσης στα Προπύλαια.

Το κλίμα τρομοκράτησης είχε αρχίσει να διαμορφώνεται από την ώρα των συγκεντρώσεων όπου αστυνομικές δυνάμεις προχωρούσαν σε σωματικούς ελέγχους μαθητών γυμνασίων και λυκείων οι οποίοι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τη συγκέντρωση. Δε σταμάτησαν όμως εκεί. Τα ΜΑΤ ήταν παρόντα γύρω από την πορεία σε όλη τη διάρκειά της και η απόπειρα καταστολής συνεχίστηκε και μετά το τέλος του συλλαλητηρίου όπου έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού που οδήγησε στη σύλληψη του 14χρονου μαθητή από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, ο οποίος είναι εκλεγμένο μέλος του 15μελούς και με αυτή του την ιδιότητα εκπροσωπούσε το σχολείου του στο συλλαλητήριο. Ο 14χρονος μαθητής κρατείται από την Πέμπτη στη ΓΑΔΑ και θα απολογηθεί σήμερα Δευτέρα 19 Οκτώβρη στις 11.00 στην αίθουσα 9 για κακουργηματικές πράξεις.

Γιατί; Γιατί διεκδίκησε τα αυτονόητα, δηλαδή να μειωθούν τα τμήματα σε 15 μαθητές ανά τάξη με ταυτόχρονη πρόσληψη των απαιτούμενων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

Αφού έπεσε στο κενό η προσπάθεια ταύτισης του αγώνα των μαθητών με τους αρνητές της μάσκας, αφού είδαν ότι οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται από τις προσπάθειες στελεχών της εκπαίδευσης που προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο να επικρατήσει σιγή ιχθύος στα σχολεία, η κυβέρνηση επιστρατεύει την αστυνομία και τους μηχανισμούς καταστολής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για τη διασφάλιση των σύγχρονων μορφωτικών τους αναγκών και τον αγώνα για την προάσπιση της υγείας του λαού. Τέτοια περιστατικά καταφέρνουν μόνο να τους πεισμώνουν. Το δίκιο τους έχει κριθεί.

Καταγγέλλουμε κάθε ενέργεια ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων. Να σταματήσει εδώ και τώρα η προσπάθεια δίωξης του 14χρονου μαθητή.

Εμείς τη νέα γενιά τη θέλουμε μαχητική, να έχει απαιτήσεις και να αγωνίζεται για αυτές. Θέλουμε μια γενιά που να ζήσει καλύτερα από τις προηγούμενες! Γνωρίζουμε ότι ο μόνος τρόπος είναι ο δρόμος του αγώνα, της διεκδίκηση, της αποφασιστικής σύγκρουσης με αυτό το σύστημα που δε μας αφήνει να ανασάνουμε.

Νεότερη Παλαιότερη