Κατάσταση που αρχίζει πλέον να γίνεται κουραστική

[caption id="attachment_91600" align="aligncenter" width="600"]room SnapwireSnaps / pixabay[/caption]

Οι εκλογές αποτελούν ήδη παρελθόν ενός χρόνου. Τα απόνερά τους όμως εξακολουθούν να προκαλούν αναταραχές. Το διαπιστώσαμε σε ακόμη μια συνεδρίαση όπου το παραμικρό αναζητείται για να μεγιστοποιηθεί. Μια αποστροφή του Ανδρέα Γκιζιώτη (Λαϊκή Συσπείρωση) και μάλιστα σε άσκηση κριτικής στη διοίκηση, παρερμηνεύθηκε από μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο τέλος φτάσαμε ο τ. Δήμαρχος να τα βάζει για ακόμη μια φορά με την Πρόεδρο του Σώματος. Είναι ελάχιστες οι συνεδριάσεις όπου δεν έχει υψωθεί ο τόνος της φωνής κατά της κ. Καψοκεφάλου, χωρίς ουσιαστικό λόγο, ξεχνώντας ίσως τι συνέβαινε τα περασμένα χρόνια.


Του Στρατή Μαζίδη


Η αντιπολίτευση έχει την αξία της υπό την έννοια της ανάδειξης προβλημάτων, υπόδειξης λύσεων, εναλλακτικών προτάσεων και άσκησης πίεσης. Όταν εξελίσσεται σε διαρκές μάλωμα επειδή κάποιοι ασκούν τη δική τους πολιτική [και όχι τη δική μας] ή επανάληψη των ίδιων πραγμάτων, καταλήγει κουραστική.


Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί πλέον αντιδρούν σε αυτό. Χθες ήταν κ. Τσιμπουκάκης από τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο αντιδήμαρχος κ. Σάρκουλας. Τις προάλλες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Αρχής, Νικολακοπούλου και Ρέγας. Δεν είναι τυχαίο ότι στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις και ο Γιώργος Οικονόμου κινείται ηπιότερα δείχνοντας να λαμβάνει ασφαλείς αποστάσεις.


Δεν προσφέρει απολύτως τίποτε το ποιος θα υψώσει τη φωνή του περισσότερο μιλώντας για αυταρχισμό των άλλων. Ούτε παρακολουθούν τις συνεδριάσεις 10.000 θεατές. Όσοι τις βλέπουν, έχουν άποψη για τα πράγματα. Θα ήταν λοιπόν πολύ χρήσιμο ορισμένοι πρωταγωνιστές των συνεδριάσεων να πιάσουν όλα τα βίντεο από το Σεπτέμβριο και μετά για να τα παρακολουθήσουν όλα. Θα τα καταφέρουν;


Οι δημότες αξιολόγησαν την προηγούμενη πενταετία λαμβάνοντας την απόφασή τους. Έκτοτε έχουμε δύο επιλογές. Είτε κάνουμε χαμηλές πτήσεις μειώνοντας το επίπεδο των προσδοκιών, είτε αναδεικνύουμε τα θέματα και βάζουμε ψηλά τον πήχυ. Καιρός να δοκιμαστεί και η δεύτερη.


 
Νεότερη Παλαιότερη