Τι συμβαίνει με το Γιάννη Σιδέρη - Κάτι πολύ απλό

siderisΗ τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σιδέρης αποτελεί εν τοις πράγμασι ξένο σώμα για τη Δημοτική Αρχή και κατά συνέπεια τη "Νίκη των Πολιτών". Ο κ. Σιδέρης εκτός του ότι ψήφισε "παρών" όσον αφορά την παραβίαση της απόφασης για την απόκτηση της βίλας Ιόλα, αποκάλυψε, σίγουρα όχι τυχαία, ορισμένα ζητήματα εκ των έσω.


Του Στρατή Μαζίδη


Ανέφερε ότι τα μέλη της Δημοτικής Αρχής ενημερώθηκαν την ύστατη στιγμή μέσω...e-mail για τις επερχόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Βίλα Ιόλα ενώ υπήρχε ένας ολόκληρος σχεδιασμός. Επίσης ανέφερε ότι στο προκειμένο θέμα οι διαδικασίες έτρεξαν ταχύτατα ενώ απλά υπηρεσιακά θέματα (της αρμοδιότητάς του) δεν προχωρούν, την ώρα που αρκετοί λένε ότι όλος ο δήμος δουλεύει για το Σιδέρη! Εν ολίγοις μας είπε ότι αδειάζεται τόσο καθημερινά όσο και στο ζήτημα του Ιόλα. Ας μην ξεχνάμε ότι συνυπέγραψε με την Ελισάβετ Πετσατώδη την επιστολή που ενσωματώθηκε στο εισηγητικό για την απόκτηση του ακινήτου, εντούτοις όμως έχει παραβιαστεί αρκετές φορές.


Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που διαφοροποιείται ο κ. Σιδέρης. Το πράττει με ήπιο τόνο, ρίχνοντας τα ευγενικά του βέλη σε τακτικά διαστήματα εδώ και περίπου δύο χρόνια. Επίσης οι φήμες της εξόδου του, όχι αβάσιμες, δίνουν και παίρνουν από τις αρχές του 2016.


Ο κ. Σιδέρης με την πορεία του τα τελευταία δύο χρόνια έχει πετύχει να παρουσιάσει την εικόνα του διακριτού. Ωστόσο αυτό δε λέει απαραίτητα κάτι. Τι νόημα έχει να αδειάζω μια διοίκηση και τον επικεφαλής μου, είτε με το γάντι είτε χωρίς αναισθητικό ή να αφήνω υπόνοιες ότι σαμποτάρομαι αλλά να παραμένω στο μαντρί διατηρώντας τη θέση μου; Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον κ. Σιδέρη αλλά τουλάχιστον για ακόμη ένα στέλεχος της Δημοτικής Αρχής και ένα της συμπολίτευσης. Το να ασκώ κριτική σε κατ'ιδίαν συζητήσεις, να διαφοροποιούμαι ενίοτε δημόσια αλλά τελικά να παραμένω μέσα, να λαμβάνω το μισθό (μην το ξεχνάμε αυτό) και να στηρίζω το λάθος, τι αξία έχει; Ή μήπως μαζί με το αντικείμενο της κριτικής, δεν εκτίθεται και το υποκείμενο;


Βέβαια ο αντιδήμαρχος παρουσιάζει ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα άλλα δύο άτομα διότι έχει πολιτικές βλέψεις και ατζέντα, η οποία όμως παρουσιάζει έντονα το στοιχείο της ρευστότητας αφού με την πάροδο του χρόνου μεταβάλλεται και το περιεχόμενο του λόγου του ως προς το πως διαβλέπει τη συνέχεια αλλά και τι τελικά ο ίδιος θέλει. Μα δε βλέπει ότι εκτίθεται, θα αναρωτηθεί κανείς. Το βλέπει αλλά δεν το αντιλαμβάνεται διότι θεωρεί ότι η παραμονή του για την ώρα στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής εξυπηρετεί το καλώς εννοούμενο πολιτικό του συμφέρον και το πως πιθανώς έχει σχεδιάσει τη συνέχεια.


Ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Το όνομα "Σιδέρης" δεν έχει το ειδικό βάρος που είχε το 2006 και το 2010. Απόδειξη η σταυροδοσία και η σειρά κατάταξης των εκλογών του 2014. Επιπρόσθετα ο Γιάννης Σιδέρης μπορεί να θέλει να παρουσιάζει μια αυτονομημένη εικόνα ωστόσο αποτελεί το "ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό άλλοθι" του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος εσχάτως συνέστησε σε αυτοδιοικητικούς συντάκτες πως να αναφέρονται στη "Νίκη", μολόνοτι η στάση του Δήμου Αγίας Παρασκευής απέναντι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δε διεκδικεί βραβείο ανεξαρτησίας. Βέβαια αν τα σχέδιά του έχουν γαλάζιο χρώμα, η παράταση της παραμονής του στο Δημαρχείο, περιορίζει σημαντικά τα περιθώρια επιτυχίας του καθώς επίσης το χρονικό ορίζοντα υλοποίησής τους. Κάποια πράγματα δε γίνονται από τη μια ημέρα στην άλλη. Επίσης θεωρώ πολύ δύσκολο να συνταχθεί με εκείνον που είχε μεγάλη συμμετοχή στην πτώση του πατέρα του το 2006 ή να δεχθεί να μπει κάτω από έναν άγνωστο κι από το πουθενά υποψήφιο. Πάντως είτε παραμείνει, είτε όχι, έχει καταναλώσει μεγάλο μέρος του πολιτικού κεφαλαίου που του κληροδοτήθηκε, και το οποίο δεν είναι αυτό που ήταν. Ίσως πάλι να υπάρχει το σχέδιο, να μην είναι θολό αλλά να απουσιάζει η αναγκαία αποφασιστικότητα.


 
Νεότερη Παλαιότερη