Οι "πολιτικοί" δεν έχουν καμία δουλειά να κουράζουν από μικροφώνου μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στους Αγιασμούς

[caption id="attachment_72382" align="aligncenter" width="500"]microphone-1206364_960_720 HugoAtaide / pixabay[/caption]

Χθες βρέθηκα σε δύο σχολικούς Αγιασμούς. Ένας σε Δημοτικό κι ένας σε Γυμνάσιο. Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Να υποβάλλονται μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στη βάσανο να πρέπει να υπομείνουν τοπικούς άρχοντες και πολιτικούς που κάνουν πασαρέλα στα σχολεία.

Του Στρατή Μαζίδη

Χθες μάλιστα είχαμε και την πρωτοτυπία να δίνεται το μικρόφωνο σε άνθρωπο που δηλώνει υποψήφιος δήμαρχος αλλά δεν είναι αιρετός, δεν κατέχει κάποιο τοπικό αξίωμα, δηλαδή δεν έχει ψηφιστεί από κανένα συνδημότη μας. Πολιτικό unfair από μέρους του. Δηλαδή αν προσωπικά δηλώσω υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ για το 2020, θα πρέπει να ζητήσω μικρόφωνο;

Yποχρεωθήκαμε να ακούσουμε συνολικά επτά χαιρετισμούς πολιτικών, υποψηφίων και μιας εντός, εκτός και επί τα αυτά. Κανείς δεν ακούει αυτές τις ομιλίες, καθυστερούν τη διαδικασία και προκαλούν δυσφορία σε μικρούς και μεγάλους. Έχω την αίσθηση ότι ο χαιρετισμούς του διευθυντή/ριας και του ιερέα που τελεί τον Αγιασμό επαρκούν.

Χώρια τις φωτογραφίες που είδαμε στο ίντερνετ με ασχέτους, μη εκλεγμένους, να στέκονται καμαρωτοί ως...επίσημοι. Δεν υπάρχουν επίσημοι στα σχολεία, μόνο μαθητές και δάσκαλοι ή καθηγητές. Τα σχολεία δεν προσφέρονται για πολιτική προβολή. Τα παιδιά δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο πολιτικής δράσης και φιλοδοξιών με τη μορφή του μικροφώνου, του χαιρετισμού και του "μας τιμά με την παρουσία ο τάδε".

Επιπρόσθετα τα σχολεία μας έχουν σημαντικές ανάγκες στις υποδομές τους. Ας αφεθούν λοιπόν τα μικρόφωνα και ας γίνει περισσότερη δουλειά.

Οι πολιτικοί οφείλουν να διευκολύνουν τους Διευθύνοντες των σχολικών μονάδων κι όχι να πηγαίνουν να στέκονται πίσω ή δίπλα τους ώστε να εξαγκάσουν τους πρώτους να αναφερθούν σε αυτούς και να τους δώσουν το μικρόφωνο για να πουν λόγια που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ίσως χθες οι μαθητές του Γυμνασίου που "αποθέωσαν" ορισμένους περιοδεύοντες αστέρες να έστειλαν κάποιο μήνυμα. Άραγε το έλαβαν οι παραλήπτες;

Εν κατακλείδι, τα σχολεία είναι ιερός τόπος. Ο Πατροκοσμάς περιόδευε την Ηπειρο προτρέποντας το υπόδουλο Γένος να γκρεμίζει εκκλησίες αν είναι απαραίτητο για να ανοίξει ένα σχολείο. Η πολιτική πρέπει να μείνει έξω από αυτά.
Νεότερη Παλαιότερη