Οι πολλαπλές χρήσεις της ασπιρίνης: Καθαρίζει λεκέδες, αφαιρεί τη σκουριά και συντηρεί τα φυτά

aspirini2
Πέρα από τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει η ασπιρίνη, χάρη στο σαλικυλικό οξύ που περιέχει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την καθαριότητα του σπιτιού και τη συντήρηση πολλών αντικειμένων.

Αφαιρεί τη σκουριά
Η ασπιρίνη μπορεί να απομακρύνει τη σκουριά από αντικείμενα.
Βρέξτε το αντικείμενο με τη σκουριά και βάλτε επάνω στο σκουριασμένο σημείο λιωμένη ασπιρίνη. Αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και σκουπίστε το.
Καθαρίζει το μπάνιο από υπολείμματα
Η λιωμένη ασπιρίνη μπορεί να αφαιρέσει ακόμη και υπολείμματα από σαπούνι στη μπανιέρα και στο νιπτήρα. Λιώστε 5 ασπιρίνες και αναμίξετε τις με λίγο υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό. Αφού καθαρίσετε τις περιοχές με τα υπολείμματα, αφήστε το μείγμα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Αφαιρεί δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα
Η ασπιρίνη είναι ιδανική στο να απομακρύνει τους λεκέδες από ιδρώτα στα ρούχα. Αφού λιώσετε 3 ασπιρίνες και αναμίξετε τη σκόνη με μισό φλιτζάνι νερό, θα δημιουργηθεί μια πάστα. Τοποθετήστε τη στο λεκέ, αφήστε τη πάνω στο ρούχο για 2 ώρες και, αφού το ξεπλύνετε, βάλτε κανονικά το ρούχο στο πλυντήριο.

 

Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα
Η ασπιρίνη μπορεί να σας απαλλάξει από τις δερματικές αντιδράσεις που προκαλούν τα τσιμπήματα των εντόμων. Λιώστε 2 ασπιρίνες και αναμίξετε τη σκόνη μέσα σε λίγο νερό για να δημιουργηθεί μια πάστα. Αφού φτιάξετε το μείγμα, βάλτε το πάνω στο τσίμπημα, αφήστε το για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ασπιρίνης, θα ανακουφιστείτε πολύ γρήγορα από τη φαγούρα.
Συντηρεί τα φυτά
Το σαλικυλικό οξύ που περιέχεται στην ασπιρίνη, περιέχει ασβέστιο. Το ασβέστιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των φυτών και τα βοηθάει στο να παραμένουν υγιή. Ρίξτε λίγη λιωμένη ασπιρίνη στο χώμα για να δυναμώσουν και να μεγαλώσουν γρήγορα.
Διατηρεί τα λουλούδια
Μπορείτε να διατηρήσετε περισσότερο χρόνο ζωντανά τα λουλούδια σας. Λιώστε 3 ασπιρίνες και ρίξτε τη σκόνη μέσα στο βάζο ή οπουδήποτε έχετε τοποθετημένα τα λουλούδια. Η ασπιρίνη θα βοηθήσει το νερό να διατηρηθεί καθαρό και χωρίς βακτήρια που “σκοτώνουν” τα λουλούδια.

valueforlife.gr

Νεότερη Παλαιότερη