Ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής για την προβολή της ταινίας του «Το μικρό ψάρι»

mikropsari

H Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει τον Γιάννη Οικονομίδη, έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού σινεμά και την βραβευμένη ταινία του «Το μικρό ψάρι» την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 7.00μμ, στο Πολιτιστικό Πάρκο «Στ.Κώτσης», Σπάρτης 1, Αγ.Παρασκευή.

Η ταινία είναι ένα γκανγκστερικό φιλμ νουάρ που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου και βραβεύτηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Σύνοψη: Ο Στράτος (Βαγγέλης Μουρίκης) δουλεύει σε ένα αρτοποιείο, ενώ παράλληλα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Με τα λεφτά οργανώνει την απόδραση του Λεωνίδα από τη φυλακή, θέλοντας να ξοφλήσει το χρέος του προς τον άνθρωπο στον οποίο χρωστά τη ζωή του. Σε έναν κόσμο όπου όλα μοιάζουν για πούλημα και όπου όλα είναι φτηνά, ο Στράτος, ένας δολοφόνος κατ’ επάγγελμα, είναι αυτός που θα δοκιμάσει να υψώσει το ηθικό του ανάστημα ακόμη κι αν μια τέτοια πράξη μοιάζει μάταιη.

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Πωλίνα Δελλατόλα, Μαρία Καλλιμάνη, Ομηρος Πουλάκης, Αλέκος Πάγκαλος. 

Σε ρόλους-έκπληξη η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

Διάρκεια: 137 λεπτά, θα προβληθεί με ολιγόλεπτο διάλειμμα.

Ο σκηνοθέτης θα είναι παρών στην προβολή και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, με καλεσμένους τον πρωταγωνιστή Βαγγέλη Μουρίκη και την ηθοποιό Μαρία Καλλιμάνη.

Πέτρινο Κτήριο, Πολιτιστικό Πάρκο “Στ.Κώτσης”, Σπάρτης 1, Αγ.Παρασκευή (είσοδος από Θεμιστοκλέους)

Ώρα προσέλευσης:  18:45

Εισφορά-είσοδος 3 ευρώ.

Για τα μέλη της Λέσχης, ανέργους και  φοιτητές ελεύθερη είσοδος.

mikropsari1

Νεότερη Παλαιότερη