Εξαρτάται μου λες (από τους ανεξάρτητους)

[caption id="attachment_68044" align="aligncenter" width="500"]man-2181478_960_720 4924546 - pixabay (φούμαρα)[/caption]

Αφού περάσαμε το στάδιο του αν δικαιούται και κάποιος άλλος εκτός των ισοβίως υποψηφίων δημάρχων, να διεκδικήσει τις τύχες του Δήμου Αγίας Παρασκευής, πλέον βρισκόμαστε σε νέα φάση. Όλοι ασχολούνται με την ψήφο των ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων για το...κολοσσιαίο ζήτημα της υπερψήφισης τροποποίησης του εσωτερικού οργανισμού υπηρεσίας για τον αυτονόητο διαχωρισμό περιβάλλοντος-καθαριότητας που όμως επί σειρά ετών κανείς δεν ακουμπούσε.


Του Στρατή Μαζίδη


Εδώ και μια εβδομάδα αναρτήσεις στο facebook, πικρόχολα καταδεικτικά σχόλια και πομπώδεις δηλώσεις στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο. Ένα σύστημα ετών που πλέον έχει ανατραπεί στην πράξη, ανθίσταται στο νομοτελειακό του τέλος. Η πραγματικότητα λέει ότι όταν εσύ πας καλά και το πλοίο σου τρέχει πάνω στο νερό, δε σε ενδιαφέρει τι κάνουν άλλοι. Κοιτάς ευθεία, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Προφανώς όμως κάποιοι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα δεν πάνε καλά.


Αυτήν την στιγμή υπάρχουν τέσσερις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι που συνεννοούνται άμεσα (Μυλωνάκης, Λογοθέτης, Πετσατώδη και Ρεμπούτσικα) και άλλοι δύο (Τσιαμπάς, Χατζηανδρέου), σύνολο έξι με καλή επικοινωνία μεταξύ τους. Αυτό στην πράξη σημαίνει νέα δημοτική αντιπολίτευση δίχως την οποία δεν μπορεί να προχωρήσει ή να σταματήσει το παραμικρό. Επιπλέον φανερώνεται και στις υπόλοιπες φυγόκεντρες δυνάμεις ότι αν αποφασίσουν να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, δε θα είναι μόνοι τους.


Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ακούσαμε σήμερα πρώην δήμαρχο να ωρύεται στα δημοτικά έδρανα επειδή κάποιοι ψήφισαν αυτό που έκριναν σωστό διαχωρίζοντάς το από το διαδικαστικό της υπόθεσης το οποίο καταδίκασαν κατά τις τοποθετήσεις τους. Άλλωστε σε κανένα σημείο της συνεδρίασης δεν είχαν πει ότι θα καταψηφίσουν. Μέχρι και ανακοίνωση ανέφερε ότι θα βγάλει. Τόση πρεμούρα ή μήπως κάτι άλλο; Αλλά ας μπούμε σε αυτήν την πρωτοφανή λογική του ότι επειδή άσκησαν αυστηρή κριτική στη διαδικασία και τον τρόπο διοίκησης της Δημοτικής Αρχής, έπρεπε να καταψηφίσουν αλλά τελικά κωλοτούμπιασαν.


Τότε τι θα έπρεπε να πει κανείς για εκείνον ο οποίος επί 5 ώρες το καλοκαίρι κονιορτοποιούσε τη Δημοτική Αρχή για την αγορά της Βίλας Ιόλα, δήλωνε συνέχεια μαζί με το μοναδικό σύμβουλο που του απέμεινε ότι θα καταψηφίσει και την ώρα της ψηφοφορίας υπερψήφισε;  Ή να θυμηθούμε δηλώσεις με διαφορά μηνών για τον Αλέξη Τσίπρα;



Ασκεί επίσης κριτική περί συνέπειας λόγων/έργων δημοτική σύμβουλος που θα καταψήφιζε την άρση ανάκλησης του Davinci και τελικά έριξε λευκό; Ή μια παράταξη που αν το καλοκαίρι στην επίμαχη συνεδρίαση της αγοράς της βίλας Ιόλα φρόντιζε να έχει σύσσωμη τη δημοτική της ομάδας, το θέμα δε θα περνούσε και θα κατέρρεε η επικείμενη προεκλογική στρατηγική της δημοτικής αρχής; Και της οποίας δύο μέλη έρχονται στις συνεδριάσεις όποτε το θυμηθούν αλλά ο Πρόεδρος του Σώματος δεν κινεί τις αναγκαίες διαδικασίες.


Εν πάση περιπτώσει, ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Απλά να μη νομίζει κανείς ότι οι δημότες δεν καταλαβαίνουμε, δε θυμόμαστε και δεν σκεπτόμαστε.


 

 
Νεότερη Παλαιότερη