Τι συμβαίνει με τα γήπεδα του τέννις στο Δήμο Αγίας Παρασκευής;

tenisΑπογοήτευση επικρατεί σε αθλούμενους δημότες του Δήμου Αγίας Παρασκευής σχετικά με τη νέα τιμολογιακή πολιτική όσον αφορά τη χρήση των γηπέδων τέννις του ΠΑΟΔΑΠ  στο αθλητικό κέντρο της οδού Νότου κατά τους τελευταίους μήνες.


Του Στρατή Μαζίδη


Όπως οι ίδιοι αναφέρουν μέχρι πέρυσι μίσθωναν έναντι € 5 για μια ώρα τα γήπεδα του τέννις. Ωστόσο εδώ και μερικούς μήνες η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ προχώρησε σε μια αύξηση ύψους 100% όσον αφορά τη χρήση τους με αποτέλεσμα όσοι επιθυμούν να παίξουν τέννις να πρέπει να πληρώσουν το ποσό των € 10.


Οι συνδημότες μας κινητοποιήθηκαν άμεσα διαμαρτυρόμενοι για τη νέα τιμολογιακή πολιτική. Στα πλαίσια της κινητοποίησής τους έχουν στείλει ήδη δύο επιστολές στους αρμοδίους ενώ είχε πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.


Ωστόσο δεν προέκυψε πρακτικό αποτέλεσμα καθώς η μόνη παραχώρηση ήταν για όσους συμμετέχουν στα προγράμματα τέννις του ΠΑΟΔΑΠ (πληρώνοντας ήδη ένα ποσό) να μπορούν να χρησιμοποιούν τα γήπεδα δωρεάν κατά τις πρωινές ώρες.


Όπως μας ανέφεραν οι άνθρωποι αυτοί, τα γήπεδα έχουν πρακτικά ερημώσει και λόγω της περιορισμένης χρήσης τους δε βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Παράλληλα ήδη αρχίζει να κυκλοφορεί η...ανησυχία μήπως πίσω από όλα αυτά και την περιορισμένη χρήση των γηπέδων προκύψει "ξαφνικά" η...ευκαιρία να παραχωρηθούν σε ιδιώτη. Ορισμένοι μάλιστα κάνουν κάποιους συνειρμούς αναφέροντας συγκεκριμένα πρόσωπα.


Επιπλέον μας λένε με παράπονο ότι άλλες αθλητικές υποδομές της πόλης που ανήκουν σε όλους μας παραχωρούνται άνευ τιμήματος σε ομάδες ενώ στο Δήμο έρχεται και το αυξημένο κόστος της συντήρησής τους που προκύπτει από τη χρήση τους.


Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν οι υπεύθυνοι ήταν πως χρησιμοποιούν τα γήπεδα και αθλούμενοι που δεν είναι δημότες Αγίας Παρασκευής. Αυτό όμως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χορηγώντας στους Αγιοπαρασκευιώτες μια κάρτα δημότη ώστε να κάνουν χρήση των γηπέδων με τους όρους που ίσχυαν τόσα χρόνια.


Εν πάση περιπτώσει η δοκιμή έγινε και δεν πέτυχε. Η πρόσβαση των δημοτών Αγίας Παρασκευής στις αθλητικές υποδομές που έχουν πληρώσει και συντηρούν με τους φόρους τους πρέπει να διασφαλιστεί. Αν όχι δωρεάν, τουλάχιστον με το παλαιό καθεστώς.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διαβάστε και το άρθρο του Τάσου Μπομπόνη "Αθλητισμός για λίγους"
Νεότερη Παλαιότερη