Κεραυνός εν αιθρία για το Δήμο Αγίας Παρασκευής με το Davinci - Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση καταρρίπτοντας το σκεπτικό της

davinci

Απροσδόκητη εξέλιξη συνιστά για το Δήμο Αγίας Παρασκευής η Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να αποδεχθεί την προσφυγή της εταιρείας «Λάμπρος Σαμουρέλης & ΣΙΑ ΕΠΕ» στις 20/2/2017 ακυρώνοντας την απόφαση Νο. 16/2017 στη Συνεδρίαση της 26ης Ιανουαρίου 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου.


Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα με αρθρογραφία ότι πέραν των πρακτικών ζητημάτων, πως ούτε το νομικό οπλοστάσιο του Δήμου είναι κατοχυρωμένο διότι οι δικαστικές αποφάσεις έχουν πολλές αναγνώσεις.


Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει δημοσιευθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και μπορείτε να τη διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.


Παρά το μακροσκελές αξίζει να προσεχθούν ιδιαίτερες αναφορές του σκεπτικού της Αποκεντρωμένης που αδειάζει τη Δημοτική Αρχή καταρρίπτοντας όλα τα επιχειρήματά της καθώς:


> στη σελίδα 3 υπονοείται ότι δεν υπήρχε στην απόφαση ανάκλησης της αδείας επαρκής αιτιολόγηση


> στη σελίδα 5 η αιτιολογία περί υπέρβασης της βούλησης του διαθέτη χαρακτηρίζεται ως πάσχουσα νομιμότητας!


> στη σελίδα 6 αναφέρεται ότι δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση με κύριο αντικείμενο ειδικά και ξεχωριστά τις θέσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής και με την οποία να αναγνωρίζονται κατ'ουσίαν το σκεπτικό της ανάκλησης


> στη σελίδα 8 θεωρεί την απόφαση 435/2014 του Αρείου Πάγου ως απορριπτική του σκεπτικού του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την αναίρεση της άδειας


> στη σελίδα 9 αναφέρεται ως συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει ειδικώς, σαφώς και επαρκώς νόμιμος λόγος της καθ'όλα νόμιμης άδειας


Η εξέλιξη αυτή συνιστά πολιτική ήττα για τη Δημοτική Αρχή καθώς το κλείσιμο του Davinci υπήρξε προεκλογική δέσμευση που αναφερόταν σε έντυπο υλικό της παράταξης "Νίκη". Παράλληλα ακυρώθηκε όλη η ρητορική περί νομιμότητας που διατυπώθηκε στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνη διασωθείσα από την πλειοψηφία τη Μαργαρίτα Δημητρίου η οποία είχε ψηφίσει αρνητικά.


Επιπροσθέτως η ακύρωσή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, ακυρώνει και την πιθανή επιχειρηματολογία που θα μπορούσε να επικαλεστεί ο Δήμαρχος υπό άλλες συνθήκες ότι «εγώ ήθελα αλλά με νίκησαν τα συμφέροντα».


Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η πόλη μας χρειάζεται δυναμική φυγή προς τα μπρος και όχι προσκόλληση σε ιδεοληπτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.


Απεναντίας κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν ακουστεί φωνές της λογικής όπως του Γιάννη Λογοθέτη και του Γιάννη Μυλωνάκη, ο οποίος είχε προβλέψει τις εξελίξεις σημειώνοντας πως "το κατάστημα δε θα κλείσει ούτε μια ημέρα" κάνοντας λόγο για "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και ζητώντας παράλληλα να αποσυρθεί το θέμα και ο Δήμος να διαπραγματευθεί με την επιχείρηση στη βάση της διασφάλισης της μεταβίβασης το 2025 και της χρήσης του από σήμερα για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όχι μόνο θα είχαμε αποφύγει το φιάσκο αλλά θα είχαμε κάτι στα χέρια μας.


Εντούτοις η Δημοτική Αρχή είχε επιλέξει να κηρύξει έναν αχρείαστο πόλεμο λίγα χρόνια πριν το τέλος της όλης ιστορίας δίχως καμία εγγύηση πως θα τον κερδίσει και για τον οποίο είχε εγκαίρως προειδοποιηθεί από πολλούς ότι θα τον χάσει. Και τον έχασε. Μαζί της έχασε και η Αγία Παρασκευή.

Νεότερη Παλαιότερη