Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση: Το πανηγύρι των επιχορηγήσεων

money

"...Θα καθίσω ξύπνιος σαν το δράκουλα για να δω. Και θα δαγκώσω στο φως της ημέρας..."
Διάβασα στο προφίλ φίλου, που δικαίως, ενοχλήθηκε ως φορολογούμενος δημότης της Αγίας Παρασκευής, για την επιχορήγηση που η "νικηφόρα και "ανοιχτοχέρα" διοίκηση της πόλης μας, ετοιμάζεται να προσφέρει σε συνδικαλιστικό σωματείο.


katerinaΤο θέμα για την επιχορήγηση των 10.000 ευρώ, εισήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης 30/3/2016, αποσύρθηκε και επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 6/4/2016.


Γιατί αποσύρθηκε; Γιατί επανήλθε;


Και κυρίως γιατί να επιχορηγούνται συνδικαλιστικά σωματεία, είτε για αρνιά το Πάσχα, είτε για γαλοπούλες τα Χριστούγεννα; Θεωρώ ευτυχία κάποιων να έχουν εργασία, έστω και με χαμηλές αποδοχές, έναντι άλλων που είναι άνεργοι.


Μήπως θα ήταν προτιμότερο, αυτά τα χρήματα μαζί με πολλά-πολλά άλλα που, δίκαια χαρακτηρίζονται ως σπατάλες, να διοχετευθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αμβλυνθεί το φαινόμενο της ανεργίας νέων ανθρώπων, που δυστυχώς, υπάρχει και μαστίζει και την πόλη μας;


Τελικά με κάτι τέτοια προκλητικά "δωράκια", όλοι οι δημότες θα δαγκώσουμε.

Και για την επιχορήγηση των 10.000 ευρώ στους συνδικαλιστές και για τις απαράδεκτες έκτακτες επιδοτήσεις τοπικών, εθνικοτοπικών και λοιπών συλλόγων, για τραπεζώματα, για πρωτοχρονιάτικες πίτες και για εκδηλώσεις, που οι περισσότερες στερούνται, δυστυχώς, πολιτιστικού υπόβαθρου, αφού χρησιμεύουν ως πασαρέλα κάποιων από τους δημοτικούς μας εκλεγμένους ή κάποιων από τους μελλοντικούς μας υποψήφιους.


Και, εν πάση περιπτώσει, ας ακούσουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί από επίσημα χείλη εκλεγμένων, ποια είναι τα χειροπιαστά έργα που έχουν επιτευχθεί από τις, μέχρι σήμερα, επιχορηγούμενες δράσεις συλλόγων, τα οποία άφησαν καταλυτικό έργο στην πόλη; Έργο που έλυσε προβλήματα και καλυτέρευσε την καθημερινότητά μας.


Όχι συνεστιάσεις, μελέτες επί μελετών, ημερίδες, διαλέξεις, συγκεντρώσεις, χορούς, τραπεζώματα, κοπές πιτών. Αυτά δεν είναι έργα.


Ας τελειώνει λοιπόν, το πανηγύρι των επιχορηγήσεων με χρήματα των δημοτών, που αποφασίζεται από τους εκάστοτε εκλεγμένους και όχι από τους δημότες. Ας σημειωθεί πως όλοι οι Σύλλογοι έχουν εγγεγραμμένα μέλη, που τους ενισχύουν με ετήσια οικονομική συνδρομή.


Σ' αυτό το σημείο θα ήθελα και, πρέπει, να διαχωρίσω κάποιους φορείς, όπως ενδεικτικά "φιλοζωικός σύλλογος" που αξίζει να υποστηρίζονται γιατί προσφέρουν ουσιαστικό έργο στην πόλη.


Επίσης σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζω τις επιτυχημένες προσπάθειες συλλόγων και συνδικαλιστικών σωματείων, για την επίτευξη έργων, επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Φυσικά, μέσω της πίεσης, που ασκήθηκε από αυτούς στις εκάστοτε διοικήσεις.


Τα χρήματα των δημοτών πρέπει να διατίθενται εξ ολοκλήρου σε έργα πόλης και όχι ψηφοθηρίας, σε έργα προσφοράς και όχι βιτρίνας, σε έργα που καλυτερεύουν την καθημερινότητα του δημότη, ειδικά σήμερα, ειδικά σ' αυτή την πολιτική και οικονομική συγκυρία.

Νεότερη Παλαιότερη