Κάτι γίνεται εδώ! Μια μέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο αγνοείται η πρόσκληση και λείπει εισήγηση

Thinking

«Κάτι γίνεται εδώ» τραγουδούσε το 1997 ο Διονύσης Τσακνής.


Δε γνωρίζω αν πρόκειται για σύμπτωση αλλά πλέον παρατηρείται πια μια δυσλειτουργία όσον αφορά την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.


Του Στρατή Μαζίδη


Στις 11 Μαρτίου 2016 αναρωτιώμασταν «Γιατί δεν έχουν πια πρόσβαση οι δημότες στις εισηγήσεις;» (δείτε εδώ) και υποδεικνύαμε την αθόρυβη αλλαγή να μην αναρτώνται πλέον στη δημοτική ιστοσελίδα οι εισηγήσεις με τη μορφή zip στο τέλος κάθε πρόσκλησης ώστε όποιος επιθυμεί να τις μελετά.


Δυστυχώς δεν παρατηρήθηκε καμία αλλάγη και εύλογα τίθεται το ερώτημα τι νόημα έχει ένας δημοτικός διαδικτυακός τόπος αν δεν παρέχει εγκαίρως σχετική πληροφόρηση για το δήμο και τις λειτουργίες του;


Το Γραφείο Τύπου έχει πάψει πλέον προ πολλού να στέλνει στα ΜΜΕ τις προσκλήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Ωστόσο αύριο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά στη δημοτική ιστοσελίδα μέχρι αυτή τη στιγμή (10:49 πμ με print screen) δεν έχει αναρτηθεί ούτε καν η πρόσκληση με τα θέματα. Αν δεν ήταν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι να μας προωθούν προσκλήσεις και εισηγήσεις, δυστυχώς δε θα μαθαίναμε τίποτε.


Αυτό δεν είναι σωστό. Σύμπτωση επαναλαμβανομένη, παύει να είναι σύμπτωση. Η υποψία αποσιώπησης της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμοθετημένων οργάνων ενός Δήμου, δεν εξυπηρετεί.


Γιατί όμως;


Ο Δήμος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ιδιοκτησία της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Είναι μια αρρωστημένη αντίληψη, για την ανατροπή της οποίας προσπαθήσαμε αρκετοί αλλά τη συναντούμε πάλι μπροστά μας.


Λυπάμαι πολύ αλλά πλέον αρχίζει να δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι δεχόμαστε αόρατες τρικλοποδιές, πλην όμως άνευ νοήματος διότι στο τέλος θα ενημερωθούμε και αυτό είναι καλύτερο να γίνεται θεσμικά.


Όπως θα ενημερωθούμε για ένα θέμα το οποίο κάνει "τζιζ", αποτελεί κοινωνική πρόκληση μέσα σε συνθήκες απόλυτης φτωχοποίησης, όταν βέβαια η εισήγηση του θέματος αυτού φτάσει και στους δημοτικούς συμβούλους.

Νεότερη Παλαιότερη