Ο κόσμος πεινάει και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επιχορηγεί συνδικαλιστικό σωματείο με €10.000

pare

Φαίνεται πως τα χρήματα των δημοτών εξακολουθούν να περισσεύουν στην Αγία Παρασκευή αφού για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια ο Δήμος φέρνει εισήγηση για επιχορήγηση ενός εκ των δύο σωματείων εργαζομένων με το ποσό των € 10.000!


Του Στρατή Μαζίδη

Το έχουμε σημειώσει κατά το παρελθόν ότι είναι πολύ εύκολο να κάνει κάποιος τον κιμπάρη με τα χρήματα των άλλων. Δυστυχώς αυτό συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει κατά κόρον στην πόλη μας. Να υπενθυμίσουμε πως όταν στηλιτεύσαμε αυτή την κίνηση το 2013 μεταφέροντας την πληροφορία που επιβεβαίωναν αρκετοί, ότι δηλαδή η επιδότηση αφορά την αγορά αμνοεριφίων για το Πάσχα, δεχθήκαμε μια απίστευτη γεμάτη αναλήθειες επίθεση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Και τότε μόνο η τ. δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος καθαριότητας Ελένη Δάβαρη, είχε την παληκαριά να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αν αυτά τα χρήματα κατευθύνονται εθιμικά όπως τα προηγούμενα χρόνια για την αγορά αμνοεριφίων, λυπάμαι πάρα πολύ αλλά οι εργαζόμενοι πληρώνονται το μισθό τους καθώς επίσης υπερωρίες. Άλλοι δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε. Πρέπει οι δημότες να τους κάνουμε δώρο το τραπέζι του Πάσχα; Και δεν είναι ειρωνεία όταν πληρώνουν για αυτό και άνεργοι συνδημότες μας;


Αν πάλι το σεβαστότατο ποσό των € 10.000,00 αφορά μια γενικότερη οικονομική ενίσχυση του συγκεκριμένου συνδικαλιστικού σωματείου, σε τι αποσκοπεί; Μα πάνω από όλα γιατί πρέπει οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής να τη χρεωθούν; Για να εξακολουθήσουν κάποιοι να κάνουν πολιτική; Όποιος επιθυμεί να συνδικαλίζεται, ας το πράξει αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις.


Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αυριανή συνεδρίαση καθώς τουλάχιστον δύο δημοτικοί σύμβουλοι θα πουν τα πράγματα με το όνομά τους αλλά είναι και μια καλή ευκαιρία να δούμε πως αντιλαμβάνονται οι αιρετοί της πόλης αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «ορθή διαχείριση του δημοσίου χρήματος» όπως πχ το...έπραξαν όταν ενέκριναν € 5.000,00 σε σύνολο € 15.000,00 για να γράψει λεύκωμα ένας τ. αντιδήμαρχος ή ενέκριναν καταρχήν να πετάξουμε μέχρι € 676.000,00 για την αγορά ενός παμπάλαιου κινηματογράφου όταν υπάρχει λύση για τα πολιτιστικά δρώμενα στο κέντρο της πόλης αλλά μας εμποδίζει η ιδεοληψία μας.


Αν το 2013 η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη για την Ελλάδα, σήμερα χαρακτηρίζεται ως άθλια. Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την κυριολεκτική της διάλυση.


Ο κόσμος στραγγίζεται κυριολεκτικά από τους φόρους, τα χρήματά του, αν είχε, είναι κατασχεμένα επί της ουσίας με τα capital controls και ο Δήμος Αγίας Παρασκεύης εξακολουθεί να επιχορηγεί με € 10.000,00 συνδικαλιστικό σωματείο;


Ο Δήμαρχος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ψηφίστηκε για «να αλλάξει την Αγία Παρασκευή» και «να υπερασπιστεί την κοινωνία», όχι για μια απλή εναλλαγή προσώπων με παράλληλη διατήρηση μιας διαχρονικής διοικητικής νοοτροπίας που έχει στοιχίσει διαχρονικά στην πόλη.


Εσείς αγαπητοί αναγνώστες; Θέλετε να επιδοτείτε συνδικαλιστικά σωματεία; Ερωτηθήκατε για αυτό; Σας περισσεύουν;

Νεότερη Παλαιότερη