Β5, η πρώτη μεγάλη γκέλα αλλά γιατί;

[caption id="attachment_46873" align="alignnone" width="610"]amlet Άμλετ: να πάει κανείς στη συνάντηση ή να μην πάει; Ιδού η απορία![/caption]

Σήμερα ευρεία αντιπροσωπεία τοπικών συλλόγων και φορέων, συνοδεία μέρους των πολιτικών παρατάξεων, πέτυχε πρώτον την παράταση ζωής μέχρι νεωτέρας του δρομολογίου του Β5 ως έχει και δεύτερον τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου ότι το θέμα θα επανεξεταστεί στις αρχές του 2016.


Του Στρατή Μαζίδη


Αυτό όμως που προξενεί εντύπωση, είναι η απουσία της Δημοτικής Αρχής από τη συνάντηση. Βέβαια οι σύντομοι διάλογοι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τη σημερινή πρωτοβουλία, είχαν προϊδεάσει για μια τέτοια εξέλιξη καθώς κανείς από τη Δημοτική Αρχή και τη συμπολίτευση δεν τοποθετήθηκε σχετικά ούτε όταν ο Γιάννης Μυλωνάκης αποκάλυπτε τα παρασκήνια της τότε στα σπάργανα σημερινής συνάντησης ούτε όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, Βασίλης Σαββίδης απηύθυνε κάλεσμα για στήριξη.


Ωστόσο και μόνο η παράταση ζωής που δόθηκε στο υφιστάμενο δρομολόγιο, συνιστά μια πρώτη μεγάλη νίκη (για να θυμηθούμε την ανακοίνωση του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου όταν στις 18/5/2014 πετύχαινε την είσοδό του στο Β' γύρο) των τοπικών συλλόγων και φορέων που έτρεξαν, μάζεψαν 1000 υπογραφές και μαζί με τα επιχειρήματά τους τις κατέθεσαν στο Υπουργείο. Χίλιες υπογραφές σημαίνουν αντίστοιχες ή και πολλαπλάσιες ψήφους. Δεν τις προσπερνάς έτσι εύκολα. Για αυτό και σημειώνεται το θετικό κλίμα και η γεμάτη κατανόηση στάση του Διευθυντή του Υπουργείου, κ. Μπουλμέτη. Και όμως η Δημοτική Αρχή δεν ήταν εκεί ενώ ήταν όλοι οι άλλοι κι αυτό είναι μια πρώτη μεγάλη ήττα.


Αν μάλιστα το Β5 διασωθεί διότι υπάρχουν πολύ ισχυρά επιχειρήματα, με πρώτο και καλύτερο ότι σε έναν ψοφοδεή ΟΑΣΑ με το 1/3 του στόλου παρκαρισμένο κι έλλειψη προσωπικού, δεν έρχεσαι να προσθέσεις ακόμη ένα λεωφορείο, που πως θα το τρέξεις (;), τότε η πολιτική ηγεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα βρεθεί με τα νώτα ακάλυπτα.


Πιο πολύ σημειώνω τα σχετικά για να καταγράψω τον προβληματισμό μου. Ο Γιάννης Σταθόπουλος δεν άφηνε συγκέντρωση που να μην παραβρεθεί τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά όταν αφορούσε διεκδίκηση ή υπεράσπιση της πόλης. Τώρα για απείχε; Ή για ποιο λόγο δεν εστάλη μια ισχυρή αντιπροσωπεία από στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της συμπολίτευσης; Άλλωστε είχε παραστεί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμο Βλάχο στη συνάντηση στον ΟΑΣΑ.


Κι αν υποθέσουμε ότι ο ίδιος έλαβε αυτή την απόφαση για δικούς του λόγους, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου  τι του συνέστησε; Κάτσε Δήμαρχε στην απέξω; Χάρισέ τους το; Η επικοινωνία και η επιτυχία είναι να κάνουμε είδηση την καθημερινότητα των καθηκόντων μας (αλλαγή λαμπτήρων κτλ) ή όπως και οι αντίπαλοί του, να μην αφήνουμε θάνατο ή χαρά που να μη συντάξουμε ανακοίνωση;


Εν πάση περιπτώσει ένας Δήμαρχος με το κύρος του και μόνο, δε θα βοηθούσε σε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα με την παρουσία και την ενεργή συνδρομή του ενισχύοντας τους κατοίκους;


Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...

Νεότερη Παλαιότερη