4 μετάλλια στην τοξοβολία για την Εθνική μας και ασημένιο για την Ανατολή Μάρθα Γκορίλα

MARATHON_2015-1

Ευχάριστα τα νέα στο χώρο της τοξοβολίας. Η αθλήτρια Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα του Αθλητικού Ομίλου Τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με τη συμμετοχή της στην εθνική ομάδα, στο Ομαδικό Γυναικών.

Σπουδαία υπήρξε η εμφάνιση της Εθνικής  ομάδας, στο European Grand Prix 2015 της τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκε στον Μαραθώνα. Οι αθλητές και αθλήτριες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού 4ημέρου, «κρατήθηκαν σε επαφή με τον στόχο» και η ολοκλήρωση της διοργάνωσης τους βρήκε έχοντας κερδίσει τέσσερα συνολικά μετάλλια (σ.σ. τα τρία στα ομαδικά και το ένα στα ατομικά), πετυχαίνοντας ένα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ και παίρνοντας ακόμα μία πρόκριση για το Μπακού (1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες).

Στην διεξαγωγή των αγώνων συμμετείχαν 36 ξένες αποστολές (400 άτομα).

Η Κατερίνα Χρονοπούλου κατέκτησε το μοναδικό χάλκινο μετάλλιο στα ατομικά, για τα ελληνικά χρώματα.

Στα ομαδικά η συγκομιδή της Εθνικής μας ομάδας, στις πρώτες τρεις αγωνιστικές ήταν τρία συνολικά μετάλλια.

  • Οι γυναίκες κατέκτησαν το ασημένιο στο ομαδικό, στο Ολυμπιακό Τόξο, με την 3άδα Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα, Ευαγγελία Ψάρρα και Αριάδνη Χόρτη.

  • Η ίδια μάλιστα τριάδα (Γκορίλα, Ψάρρα, Χόρτη) πήρε και την πρόκριση για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) δίνοντας στη χώρα μας μια επιπρόσθετη θέση καθώς είχε ήδη δυο εξασφαλισμένες από παλαιότερα Grand Prix.

  • Οι άνδρες κατέκτησαν το χάλκινο στο ομαδικό, στο Σύνθετο Τόξο, με τους Σταύρο Κουμερτά, Δημήτρη Λαμπράκη και Αθανάσιο Κωστόπουλο.

  • Το ελληνικό δίδυμο, με τους Σταύρο Κουμερτά, Κατερίνα Χρονοπούλου πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ομαδικό, στο Σύνθετο Τόξο.


Στα αξιοσημείωτα και το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στο Σύνθετο τόξο, στο ομαδικό, με τους Σταύρο Κουμερτά, Δημήτρη Λαμπράκη και Αθανάσιο Κωστόπουλο.

Το θέαμα ήταν πράγματι εντυπωσιακό ειδικά την τελευταία αγωνιστική ημέρα που ολόκληρη η διοργάνωση μεταφέρθηκε στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, από το Στάδιο της Νέας Μάκρης, που την φιλοξενούσε μέχρι τότε.

Οι μεγάλοι και μικροί τελικοί διεξήχθησαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με υπερυψωμένες εξέδρες και για τους αθλητές και τους στόχους, με video wall, χρονόμετρα και περιγραφή στα αγγλικά και τα ελληνικά των 8 συνολικά αγώνων – μονομαχιών (ένας εναντίον ενός), προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όλους όσους το παρακολούθησαν, αλλά και τις απονομές που ακολούθησαν.

EPG_MARAT-3

 
Νεότερη Παλαιότερη