Στη βάσανο των... Πανελλαδικών και η Α' Λυκείου

panellhniesΠρεμιέρα σήμερα και για τις εξετάσεις τύπου... Πανελλαδικών στην Α' Λυκείου, με επιλογή θεμάτων κατά 50% από τη νέα Τράπεζα Θεμάτων που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος. Ανοίγει η αυλαία των Πανελλαδικών και στα ΕΠΑΛ.
Στα βαθιά πέφτουν και οι περίπου 80.000 μαθητές της Α' Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στις προαγωγικές εξετάσεις με το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων.


Οι εξετάσεις της Α' Λυκείου είναι πολύ σημαντικές πλέον γιατί για πρώτη φορά ο βαθμός της τάξης θα συνυπολογιστεί για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Η αλλαγή του συστήματος των Πανελλαδικών ξεκινά από εφέτος από την πρώτη Λυκείου. Σημειώνεται ότι το σύστημα εισαγωγής θα αλλάξει όταν οι φετινοί μαθητές της Α' Λυκείου θα είναι μαθητές στη Γ' Λυκείου.


Από τη Δευτέρα που δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, προκειμένου όλοι οι μαθητές της Α΄Λυκείου να έχουν τον χρόνο να δουν τις ερωτήσεις. Ωστόσο δημιουργήθηκε ένααλαλούμ, καθώς υπήρχαν λάθη, παραλείψεις και ερωτήσεις από ύλη που τα παιδιά δεν είχαν διδαχθεί.


Κάθε λύκειο (ημερήσιο ή εσπερινό ΓΕΛ, ημερήσιο ή εσπερινό ΕΠΑΛ) καταρτίζει το πρόγραμμα των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ τάξης ημερησίου και εσπερινού λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και Β΄ τάξης εσπερινού ΓΕΛ, έχει κοινοποιήσει ήδη στην οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. και ενημερώνει τη σχετική ιστοσελίδα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - Διόφαντος, με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα myschool.


Σήμερα οι καθηγητές με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει το σχολείο για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα myschool, θα κληρώνουν (δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα άλλα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών), το 50% των θεμάτων που θα εξετασθούν οι μαθητές για κάθε μάθημα.


Μόνο για φέτος σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι θέμα ή θέματα που κληρώθηκαν δεν είχαν διδαχθεί στο συγκεκριμένο σχολείο για απόλυτα αιτιολογημένους λόγους, είναι δυνατή και δεύτερη κλήρωση θεμάτων (με εξαίρεση τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας).

metrogreece.gr
Νεότερη Παλαιότερη