Στρατή με έβαλες στον πειρασμό να σου απαντήσω

Με βάζεις σε μεγάλο πειρασμό Στρατή να απαντήσω την ερώτηση που θέτεις στο άρθρο σου πριν κάποιο διάστημα "Ποιος κυβερνά αυτή την πόλη;". Θα το αποφύγω-προς το παρόν. Ο τόπος τούτος έχει τους πιο πολλούς γιατρούς/δικηγόρους/κομματικούς-πολιτικούς (σε α/β/γ-βάθμια όργανα) και συλλόγους ανα κεφαλή πολιτών στην Ευρώπη. Θα περίμενε καποιος λογικά σκεπτόμενος κατι θετικό από αυτό.


Δυστυχως, όλοι ξέρουμε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.


Ούτε η εθνική μας υγεία ειναι η καλύτερη, ουτε τα προσωπικά μας (ανθρωπινα) δικαιώματα είναι ενισχυμένα και προστατευμένα, η δικαιοσύνη πιο δίκαια, και η δημοκρατία μας και οι θεσμοί της περνούν μια σοβαρή κρίση επι του αποτελέσματος. Κατ' επέκταση, η πληθώρα συλλόγων (οι περισσότεροι λιγότερο αντιπροσωπευτικοί από το εκάστοτε χόμπυ ή "ειδικό" προσωπικό συμφέρον του "προεδρου") έχει γίνει ένας πολύ ιδιαίτερος Ελληνικός θεσμός καλλιέργειας "διαίρεσης" των πολιτών για κομματική χειραγώγηση.


Το πως λειτουργεί ένας σύλλογος και η σκληρή δουλειά να ενώνει εν όσω αντιπροσωπεύει τους πολίτες ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ είναι το ζητούμενο-και όχι η ύπαρξή του.  Η λογική της επιχειρηματολογίας μου φυσικά οδηγεί στην προσωπική μου απ'αντηση της ερώτησής σας.


Ευχαριστώ για το χρόνο και την ευκαιρία.


Μαρία-Συννεφιά Williamson

Νεότερη Παλαιότερη