Η δημοτική αρχή μας απαντά για τις παιδικές χαρές

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας για την κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά της κεντρικής μας πλατείας ήρθαμε σε επικοινωνία με την αντιδήμαρχο Δ/νσης Δημ. Αστυνομιας - Τύπου & Δημοσίων σχέσεων - επικοινωνίας, καθημερινότητας και εξυπηρέτησης του πολίτη - θεμάτων αδέσποτων ζώων κα Ελευθερία Παπαδοπούλου ώστε να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει τελικά.


Η κα Παπαδοπούλου έχοντας ενημερωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας πληροφόρησε πως ο εργολάβος είχε αποκαταστήσει όλες τις φθορές στις αρχές του προηγούμενου μήνα και πως σύντομα θα έχουν αποκαταστηθεί όλες οι ζημιές. Πράγματι οι ζημιές είναι καινούριες, αλλά προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:


1. Η δημόσια περιουσία - και κατ'επέκταση τα χρήματα των δημοτών - είναι απροστάτευτη; Όποιος θέλει μπαίνει μέσα και προκαλεί φθορές;


2. Ποιος είναι επιφορτισμένος με την επόπτευση των παιδικών χαρών ώστε να διαπιστώνει άμεσα τις όποιες ατέλειες;


3. Δε γνωρίζουμε ποιοι προκαλούν τις φθορές, αλλά ας αναλογιστούν πως το να σπάσεις μια κούνια, στην οποία κάποτε καθόσουν εσύ, να μουτζουρώσεις μια τσουλήθρα, στην οποία κάποτε έτρεχες και γελούσες εσύ (και αύριο τα παιδιά σου με το καλό) δε θα προσφέρουν λύσεις στα προβλήματά σου ούτε θα αλλάξουν τη σάπια κοινωνία μας.


4. Αστυνομία γενικώς υπάρχει; Ή υφίσταται μόνο για να προστατεύει τους δήμιους του ελληνικού λαού;


 

 
Νεότερη Παλαιότερη